PUBLICITÉ

Gazpacho van tomaten en zalmtartaar

Recept aangemaakt op 23/08/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 04/05/2017 - 14h04
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
moeilijk
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

Voor de gazpacho
4 trostomaten
1/2 komkommer
1 rode paprika
1 groene paprika
1 witte ui
1 teentje look

10 cl water

3 eetlepels sherryazijn

zout en tabasco

Voor de tartaar

40 g komkommer
200 g verse zalm

1/2 rode ui
2 gekonfijte tomatenpartjes

2 blaadjes basilicum
2 blaadjes munt
1 eetlepel olijfolie

zout, peper en tabasco

Voor de granité en het geroosterd brood

2 bosjes basilicum

20 cl kippenbouillon

4 sneden stokbrood



PUB

Bereiding van gazpacho van tomaten en zalmtartaar

Bereiding van de gazpacho

Maak de gazpacho 12 uur van te voren klaar


Snij de tomaten in vieren.
Snij de komkommer in kleine blokjes en schil hem niet.
Schil de paprika's met een dunschiller, verwijder alle zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees ook in blokjes.
Hak de ui en het teentje look fijn.

Doe al deze groenten in een metalen mengkom en doe er het water, de azijn en zout bij.
Meng goed en laat 12 uur trekken in de koelkast.


Haal de mixer kort door het mengsel, de soep moet nog licht korrelig zijn. Breng op smaak met kruiden en zet koel weg. 



Bereiding van de tartaar


Snij de komkommer in kleine blokjes, strooi er wat zout op en laat 5 minuten staan om het vocht eraan te onttrekken.
Giet af, spoel en laat uitlekken op een schone keukenhanddoek. 


Snij de zalm in blokjes.
Maak de uien schoon en hak ze fijn.
Hak ook de gekonfijte tomaat, het basilicum en de munt fijn.

Meng al deze ingrediënten. Besprenkel ze met wat olijfolie en twee of drie druppels tabasco en bestrooi ze met zout en peper. Zet in de koelkast. 



Bereiding van de granité en het geroosterd brood

Meng in een grote kom de basilicumblaadjes en de bouillon. Bestrooi met een klein beetje zout. Haal de mixer door de bereiding.
Giet ze daarna in een kom en laat opstijven in de diepvriezer.

Schraap de afgekoelde bereiding met een vork tot granité.

Snij het stokbrood in dunne sneetjes en leg ze onder de grill van de oven.



Net voor het opdienen

Zet 6 diepe borden en 6 kommetjes 10 minuten in de diepvriezer zodat ze goed koud zijn.


Schik de tartaar midden in de diepe borden. Doe er wat van de basilicumgranité en enkele sneetjes geroosterd brood op. 

Doe de gazpacho in de kommetjes en dien goed koel op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 23/08/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 04/05/2017 - 14h04
PUBLICITÉ