Gazpacho van tomaten en komkommer

Recept aangemaakt op 10/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/08/2013 - 15h14
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

Tomaten: 600 g
Komkommer: 1/2
Look: 1 teentje
Citroen: 1
Olijfolie: 1 eetlepel
Volkorenbrood: 1 sneetje
Peper en zout

Een manier om uw groenten thuis beter verkocht te krijgen. U kunt dit gerecht ook van tevoren klaarmaken. Smakelijk!

PUB

Bereiding van de gazpacho van tomaten en komkommer

Ontdoe de tomaten van hun schil (kruisje onderaan insnijden, 30 seconden in kokend water en laten schrikken in koud water; de schil komt er vervolgens gemakkelijk af), ontpit ze en snij ze in grote stukken.

Was en schil de komkommer, en snij hem in kleine blokjes. Bewaar ook de komkommerschillen.

Schil het lookteentje en snijd het fijn.

Doe de groenten in een kom met een laagje vershoudfolie erover, en stop hem in de koelkast.

Doe de tomaten, de komkommerschillen, de helft van het lookteentje, het citroensap en de eetlepel olijfolie in de mixer.
Mix alles tot u een mooi gelijkmatig mengsel krijgt.
Voeg er een glas water en een tiental ijsblokjes aan toe.
Mix opnieuw en doe er peper en zout in.

Rooster het sneetje brood en snij het in stukjes; doe ze  u in een kommetje.  Serveer ze afzonderlijk, samen met de stukjes komkommer.
Bewaar de gaspacho in de koelkast tot u hem serveert.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 10/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 26/08/2013 - 15h14
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB