Gazpacho van paprika's met gruyère

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten

Voor 6 personen
Rode paprika's: 8
Tomaten: 4
Look: 4 teentjes
Uien: 3
Citroen: 1
Olijfolie: 2 eetlepels
Basilicum: 12 blaadjes
Gruyère: 4 blokjes
Peper en zout

Bereiding

Spoel de paprika's, droog ze af, leg ze onder de gril en draai ze aan alle kanten. Doe ze vervolgens in een slakom en bedek ze met folie.
Schil de look en de uien, en snij ze in stukjes.
Leg de tomaten gedurende 20 seconden in kokend water, schil ze, verwijder de pitten en snij ze in blokjes. Doe dat boven een slakom, om het sap op te vangen. Doe de blokjes in een afzonderlijke kom en plaats die bovenaan in de koelkast.
Snij de paprika's in tweeën: ze laten zich heel makkelijk schillen. Verwijder alle zaadjes.
Mix ze samen met de look, de ui, de olijfolie, het citroensap, het zout en de peper, tot u een smeuïg mengsel krijgt. Doe het bij de tomaten tot op het moment dat u het gerecht serveert.
Doe net vóór het serveren de tomaten in de gaspacho, net als de in stukjes gesneden gruyère en de fijngehakte basilicumblaadjes.

Dien de gaspacho zeer koud op. Is hij niet koud genoeg, stop hem dan even in de diepvries of doe er een paar ijsblokjes bij.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB