Gazpacho van meloen met rauwe ham

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Type :
voorgerechten

Ingrediënten
Voor 2 personen
2 kleine meloenen
2 takjes verse munt
1/2 glas witte wijn
1 koffielepel piment d'Espelette (Baskische chilipeper)
1 snee rauwe ham van 2 mm
zout
peper

Zet 2 diepe borden in de diepvriezer en laat ze door en door koud worden. Snij de meloenen in tweeën en haal er de zaden uit. Haal de muntblaadjes van de takjes.
Steek met een lepel of een aardappelboor balletjes uit het vruchtvlees van een van de meloenen. Doe de balletjes in een kom en zet ze in de diepvriezer.
Haal al het vruchtvlees uit de andere meloen en haal ook de rest van het vruchtvlees uit de eerste meloen. Doe het in de keukenblender samen met de witte wijn, het piment d'Espelette en de muntblaadjes. Mix fijn tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Laat deze bereiding ongeveer een kwartier afkoelen in de diepvriezer.
Verwijder intussen de vetranden van de snee ham en snij ze in brede repen.
Giet de ijsgekoelde gazpacho in de koude diepe borden. Leg meloenballetjes in het midden. Schik de reepjes ham eromheen.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB