Garnalen met pompelmoes en koriander

Recept aangemaakt op 27/05/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

2 pompelmoezen
enkele takjes koriander
1 koffielepel mosterd
zout
vers gemalen peper
PUB

Bereiding van garnalen met pompelmoes en koriander

Vul een kookpot met water, doe er een beetje zout in en breng aan de kook. Dompel de garnalen 30 seconden in het kokende water om ze op te warmen. Haal ze eruit, laat ze uitlekken en pel ze. Leg ze op een schotel. Zet de schotel boven op de pot met water om ze warm te houden.
Schil de pompelmoes en verwijder al het wit onder de schil. Werk boven een kom om het sap dat eruit loopt op te vangen. Snij met een scherp mes eerst het vlies aan de buitenkant weg. Maak dan de partjes tussen de vliesjes los en haal het vlees van elk partje er zo uit. Leg de partjes pompelmoes systematisch op de schotel bij de garnalen.
Druk de vliesjes stevig tussen uw vingers om al het sap op te vangen.
Versnipper de blaadjes van twee of drie takjes koriander en doe ze bij het sap van de pompelmoes. Doe er een mespunt mosterd bij en klop op met een vork tot de mosterd is opgelost.
Meng voorzichtig de garnalen en de partjes pompelmoes. Overgiet met de saus, bestrooi met enkele korreltjes fleur de sel en geef een flinke draai met de pepermolen. Versier de schotel met enkele blaadjes koriander.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 27/05/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB