Gans gevuld met appelen

Recept aangemaakt op 21/12/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/12/2014 - 19h26
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
150 minutes
Ingrédients :

1 kg appelen (reinette)
5 sjalotjes
1 handvol okkernoten
1 glas armagnac of cognac
1 uitgebeende gans
2 eetlepels olijfolie of ganzenvet
1 kleine bokaal bosbessen
zout
versgemalen peper

Bereiding van de gans gevuld met appelen

Verwarm de oven op 180°C.

Schil de appelen, snij ze doormidden, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de sjalotjes en versnipper ze. Plet de noten grof.
Doe alles in een kom, giet de armagnac of de cognac erbij en roer goed.

Vul de gans met deze bereiding, druk goed aan en naai de gans weer zorgvuldig dicht.
Breng op smaak met zout en peper.

Vet met een kwastje een ovenschotel in met een beetje olijfolie of ganzenvet.
Leg de gans in de schotel en vet ze aan alle kanten in.

Zet 2 uur in de oven en besprenkel regelmatig. Doe eventueel een beetje water in de schotel.
Haal de gans uit de oven, wikkel ze in aluminiumpapier en laat 30 minuut in de uitgedoofde oven rusten.

Doe de bosbessen in de schotel en zet ze op een zacht vuur. Roer goed om het braadvocht te deglaceren. Werk de saus af met een beetje armagnac of cognac en dien ze op in een sauskom.

Maak de gans de dag op voorhand klaar. U hoeft ze dan alleen nog maar in de oven te laten garen.
Dit recept gaat ook goed met kapoen (mesthaantje) of met een hoevekip (laat dan wel iets minder lang in de oven staan).

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 21/12/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/12/2014 - 19h26
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB