PUBLICITÉ

Gaan we dit weekend naar zee?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, journaliste santé op 02/12/2014 - 09h54
-A +A

De zee is er niet alleen om op het strand te liggen bruinen! De Belgische kust heeft ook echte gezondheidstroeven, vooral buiten het seizoen.

PUB

Waarom in de winter naar zee gaan?

Waar we ons ook in het land bevinden, in hooguit drie uur staan we altijd aan de kust. Het is dus een makkelijke bestemming voor een weekend en buiten het seizoen zijn de prijzen ook nog eens lager. Maar waarom komen we daar op e-gezondheid nu mee af?

Het is heel simpel: een weekend aan zee is een heel goede manier om enkele dagen te vertoeven en de eigen gezondheid weer op de voorgrond te plaatsen.

Enkele ideetjes om uw weekend aan zee rendabel te maken voor uw gezondheid

  • Op het strand lopen is heel goede manier om kuit- en dijspieren te kweken. Op blote voeten geeft natuurlijk de beste resultaten, maar als u dat ’s winters met schoenen aan doet, haalt u er zeker ook profijt uit!
  • Vul uw programma van lichaamsbeweging aan met een tochtje in de go-cart. Vergeet wel niet handschoenen mee te nemen om uw handen te beschermen.
  • Eet veel vis en schaaldieren. Aan zee zijn ze meestal supervers. Zo krijgt u extra goede vetzuren en andere kostbare voedingsstoffen binnen. Eet dan wel niet bij elke maaltijd frieten, dat spreekt voor zich!
  • Zoek een hotel of een ander logement buiten het stadscentrum. Het zal u een diepe en herstellende slaap bieden.
  • Is het weer echt te slecht? Er zijn aan de kust tal van zwembaden om toch elke dag uw portie beweging te hebben!
  • Voor de allerkleinsten vervullen de vele speelplaatsen in openlucht hetzelfde doel.

Al die dingen zullen uw gezondheid ten goede komen, maar één kan echt wonderen doen: laat uw hoofd eens volledig leeglopen en denk aan andere dingen, voel u vrij en wees het hele weekend lief voor uzelf en uw medemens. De eindejaarsfeesten zijn in aantocht. Op het eerste gezicht is dit een periode van feest en plezier, maar heel veel mensen hebben het dan heel moeilijk. Dat kan door financiële of familiale problemen, een seizoensdepressie of andere psychische problemen. Het jaareinde is niet altijd even makkelijk. Gun u dus die paar uur om tot uzelf te komen. Dan bent u beter gewapend voor die laatste rechte lijn!

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, journaliste santé op 02/12/2014 - 09h54
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ