Fruitsalade met rijstpap

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 05/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
desserts

Rijst is een uitstekende leverancier van trage koolhydraten. Het gaat praktisch bij alles, je kunt er zoete of zoute gerechten mee maken, het is vlug klaar en je kunt het nog op het laatste moment bereiden. Kies altijd rijst van topkwaliteit en geen voorgekookte industriële producten, waarmee je misschien een paar minuten wint. Kies bijvoorbeeld voor de authentieke producten uit de fair trade.

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


1 limoen
3 dl halfvolle melk
2 eetlepels fijne suiker
1 vanillepeul
100 gram ronde rijst
300 gram meloenballetjes (diepgevroren)
4 kiwi's

Het recept


Snij de limoen in heel fijne reepjes. Verwarm de oven voor op 100°C (gasoven 3-4).
Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en strooi er de limoenreepjes over. Laat ze ongeveer een uur drogen.
Doe de suiker bij de halfvolle melk en breng aan de kook. Snij de vanillepeul in de lengte open. Haal er met de botte kant van een mes het merg uit en doe dit samen met de peulhelften bij de melk. Giet de rijst in de melk als die begint te borrelen. Roer even en zet het vuur lager. Laat ongeveer 15 minuten koken tot al de melk is opgeslorpt. Laat de rijst lauw worden en haal de vanillepeul eruit.
Haal de meloenballetjes uit de verpakking en laat ze ontdooien op een schotel.
Schil de kiwi's. Snij er twee in schijfjes en twee in blokjes.
Giet de rijstpap in aparte borden of in een schotel. Schik het fruit mooi bovenop de rijst. Wissel stukjes kiwi af met stukjes meloen. Prik er gedroogde limoenreepjes in.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 05/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB