Fruit eten op het werk: in welke vorm?

Fruit eten op het werk: in welke vorm?Veel fruit eten is één van de beste raadgevingen die men iemand kan geven om op een aangename manier te diëten. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend om overdag fruit te eten: een appel heeft wel wat, maar biedt weinig afwisseling... en we hebben niet allemaal de kans om te werken in een ruimte waar een koelkast en/of bestek beschikbaar zijn.

Hoe vers fruit eten op kantoor?


Een appel meenemen naar het werk kan in bijna alle omstandigheden. Dat is echter niet voldoende en bovendien moet u het volhouden. Denk ook eens aan ander fruit dat bijna geen voorbereidend werk vereist: naargelang de seizoenen kunt u kiezen uit sinaasappelen, mandarijnen, kersen, nectarines of druiven. Veel meer moeite dan wat afspoelen vragen deze vruchten echt niet. U kunt 's morgens ook een vruchtensalade klaarmaken. Zoveel moeite vraagt dat ook niet. Uiteraard zult u daarmee iets minder vitaminen binnenkrijgen in vergelijking met fruit uit het vuistje, maar het is in elk geval veel beter dan geen fruit eten. En als u een beetje citroensap toevoegt, zal de schade zeer miniem zijn.

Zijn er alternatieven voor vers fruit?


Vindt u vers fruit te lastig om mee naar het werk te nemen, dan bieden de supermarkten heel wat alternatieven. Smoothies (fruitpuree) zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar. Ze bieden afwisseling, bevatten vitaminen, zijn gemakkelijk in het gebruik, maar zijn vrij duur en bevatten vaak veel calorieën. Niet mee overdrijven dus! Minder glamoureus, maar wel interessant, is fruit in blik. Met deze conserveringsmethode gaan niet zoveel vitaminen en vezels verloren. Ook goed zijn de fruitcompotes, maar kies ze bij voorkeur zonder suiker. Appelcompote bijvoorbeeld bestaat in talrijke varianten. Fruitsap kan eveneens beschouwd worden als een portie fruit. Aangezien fruitsap meestal evenveel calorieën bevat als frisdrank, mag u er echter niet mee overdrijven.

Artikel gepubliceerd door op 16/02/2009

Bronnen: Nadine Ker Armel, "J'achète/J'achète pas minceur" [Ik koop (niet) voor mijn lijn], uitg. Leduc

Vindt u het artikel interessant?