Frigiditeit

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Seksuele koelheid; onvermogen bij een vrouw om in een toestand van seksuele opwinding te geraken. Frigiditeit betekent dus het onvermogen om in een situatie waarin bij ons cultuurpatroon een volwassen vrouw seksueel opgewonden pleegt te raken, iets van seksuele opwinding bij zichzelf te bespeuren. Dat een vrouw nog nooit seksuele gevoelens heeft gehad komt uiterst zelden voor.
Frigiditeit kan het gevolg zijn van naar het onderbewustzijn verdrongen vroege seksuele gevoelens uit de kindertijd. Het onvermogen om dan op volwassen leeftijd tot het beleven van seksuele lustgevoelens te komen wordt seksueel geheugenverlies genoemd.

Verworven frigiditeit
Men spreekt van verworven frigiditeit indien de vrouw aanvankelijk niet frigide was maar dit in een later stadium geworden is. Verworven frigiditeit kan een normale reactie zijn op een abnormale situatie, bijvoorbeeld indien de partner een seksuele relatie met een ander heeft of indien de partner overdag niets anders doet dan ruzie maken.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Seksueel genot bij de man Gepubliceerd op 20/08/2013 - 10h00

Eén ding staat vast: het seksuele genot van de man heeft niets te maken met dat van de vrouw. Genot, orgasme, allemaal termen die over het geluk van de mannelijke seksualiteit gaan, maar spreken ze wol over hetzelfde? Mannen zijn er minder spraakzaam...

Seksualiteit: zeven vragen over seksuele fantasieën Geüpdatet op 15/06/2016 - 09h57

Seksuele fantasieën maken deel uit van de erotische verbeeldingswereld. Het is een creatie van de geest waaruit seksuele opwinding kan voortkomen, een erotische gedachte of een erotisch beeld dus dat inwerkt op het lichaam. Seksuele fantasieën zijn z...

Meer artikels