• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

'French pedicure', een gebruiksaanwijzing

'French pedicure', een gebruiksaanwijzing

U kent wellicht al de french manicure, maar sinds een aantal jaar zit ook de french pedicure, in de lift.

Die biedt, naast de look nog een extra troef: met deze methode die gebaseerd is op natuurlijke kleuren, hoeft u zich geen zorgen te maken over de vraag of de kleur van uw nagels bij uw outfit past!

Een ontdekking?

De french pedicure is niet echt nieuw, maar ze duikt wel steeds vaker op. Specifiek aan de verzorging is dat de nagels net zo opgemaakt worden als bij de french manicure: een natuurlijke basiskleur en een wit randje aan het einde van de nagel waarbij men al dan niet gebruik maakt van een sjabloon, en een transparante of lichtroze top coat (beschermend laagje). Als de behandeling uitgevoerd wordt zoals het hoort, dan oogt het resultaat heel natuurlijk. De nagels zien er gewoonweg heel goed verzorgd uit.

Nog een extra voordeel is dat het resultaat behoorlijk duurzaam is, zowel wat de french manicure als wat de french pedicure betreft. Bovendien worden de teennagels recht afgeknipt, iets wat elke specialist zal aanraden.

 

De nadelen van een french pedicure

Maar ondanks dat alles heeft de french pedicure ook nadelen. Soms wordt er namelijk gebruik gemaakt van kunstnagels die niet goed zijn voor de gezondheid van de natuurlijke teennagels. En, net zoals dat het geval is bij elke pedicure, kan de schoonheidsverzorgster de nagel losmaken uit het nagelbed. Dat oogt misschien wel mooi, maar het is heel slecht voor de nagels. #E#Zorg ervoor dat u de behandeling laat uitvoeren door een ervaren en competent iemand.

 

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/10/2013
Origineel artikel geschreven door op 22/07/2008

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Onze tips om uw voeten te verwennen!

Vindt u het artikel interessant?