• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

'Food and Mood': hoe voeding uw gemoed beïnvloedt

'Food and Mood': hoe voeding uw gemoed beïnvloedtVrolijker door vette vis? Prozac overboord en dagelijks een bordje pasta eten? Wishful thinking of werkelijkheid? Wetenschappers zoeken naar bewijzen voor het verband tussen voedsel en stemming.

'Food and Mood'

De invloed van voeding op ons humeur is een actueel onderwerp. Amanda Geary schreef onlangs The Food and Mood handbook. Hierin legt ze uit hoe je door aanpassen van je voedingspatroon verlichting kan vinden bij depressieve klachten, angst en stemmingsstoornissen. Een beetje down of last van herfstgevoelens? Visoliecapsules brengen de oplossing. Minder zin in seks? Gooi je op een selderdieet en je libido schiet naar ongekende hoogten. "Voedsel is veel meer dan brandstof voor het lichaam" schrijft ze, " het werkt ook in op je geest, wat je eet bepaalt hoe je je voelt."

Wat is waar?

Tot voor kort was vooral de alternatieve sector met voeding en stemming bezig. De aanhangers van het Food and Mood-concept voelen zich ongetwijfeld goed door het eten van groenten, fruit, vis,… maar is wat is echt bewezen over dat goed-gevoel-voedsel?Via wetenschappelijke tijdschriften sijpelen stilaan bewijzen binnen voor de effecten van onze voeding op de geestesgesteldheid.

Artikel gepubliceerd door op 21/10/2003

Bronnen: Pretvet. De chemie van makreel en hersencellen. De Standaard Magazine 20/9/2003:16-17.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten