Fondant van chocolade

Recept aangemaakt op 19/12/2011 - 14h04 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 09/03/2017 - 17h11
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

500 gr zwarte bittere chocolade
500 gr boter
400 gr fijne suiker
9 eieren
50 gr bloem

PUB

Bereiding van fondant van chocolade

Breek de chocolade in stukjes en laat ze smelten 'au bain-marie' in een kookpot of in een slakom in de microgolfoven.

Laat de boter ook smelten en meng de twee daarna.

In een tas mengt u de suiker en de bloem en voeg er na de eieren toe. Goed kloppen zodat het deeg goed gebonden is.

Verwarm de oven voor op 170°C.

Voeg de twee bereidingen bijeen en meng ze met een houten lepel tot een homogene massa. Doe dit in een cakevorm van 20 cm lang en 10 cm hoog.

Zet de vorm in een bain-marie en kook gedurende anderhalf uur.

Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen. Zet daarna in de koelkast gedurende 3 uur.

Haal de fondant uit de vorm en leg op een cakeschotel. Snij fijne sneden van een halve centimeter breedte. Leg elke snede op een bord en serveer met een crème anglaise of lichtjes geparfumeerd met kardemom.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 19/12/2011 - 14h04 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 09/03/2017 - 17h11
PUB