Fondant van chocolade

Recept aangemaakt op 19/12/2011 - 14h04 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/02/2013 - 15h52
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

500 gr zwarte bittere chocolade
500 gr boter
400 gr fijne suiker
9 eieren
50 gr bloem

Bereiding van fondant van chocolade

Breek de chocolade in stukjes en laat ze smelten 'au bain-marie' in een kookpot of in een slakom in de microgolfoven.

Laat de boter ook smelten en meng de twee daarna.

In een tas mengt u de suiker en de bloem en voeg er na de eieren toe. Goed kloppen zodat het deeg goed gebonden is.

Verwarm de oven voor op 170°C.

Voeg de twee bereidingen bijeen en meng ze met een houten lepel tot een homogene massa. Doe dit in een cakevorm van 20 cm lang en 10 cm hoog.

Zet de vorm in een bain-marie en kook gedurende anderhalf uur.

Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen. Zet daarna in de koelkast gedurende 3 uur.

Haal de fondant uit de vorm en leg op een cakeschotel. Snij fijne sneden van een halve centimeter breedte. Leg elke snede op een bord en serveer met een crème anglaise of lichtjes geparfumeerd met kardemom.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 19/12/2011 - 14h04 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/02/2013 - 15h52
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB