Flensjes met ricotta en tomaten

Recept aangemaakt op 03/05/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2015 - 19h56
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

500 g pannenkoekenbeslag
200 g ricotta
2 sjalotten
2 teentjes look
6 takjes basilicum
1 eetlepel olijfolie
1 blikje tomaten in stukjes
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van flensjes met ricotta en tomaten



Maak het pannenkoekenbeslag klaar.

Snij de ricotta in stukjes en zet die opzij.

Pel de sjalotten en de teentjes look en versnipper ze.

Was de basilicum, dep droog, stroop de blaadjes af en hak fijn.

Verhit de olijfolie in een braadpot en stoof de sjalotten en de look in 10 minuten glazig.
Doe het blikje tomaten erbij en laat 15 minuten pruttelen.
Plet intussen de tomaten met een vork.

Haal de pot van het vuur en doe het basilicum erbij.
Proef en breng op smaak met zout en peper van de molen.

Bak de pannenkoeken. 

Verdeel de blokjes ricotta over de pannenkoeken en overgiet met de tomatensaus.
Rol de pannenkoeken op, leg ze in een schotel en hou die warm tot u ze opdient.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 03/05/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 01/02/2015 - 19h56
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB