Flamiche van prei

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 05/12/2011 - 10h55
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

1kg preiwit
1 soeplepel olijfolie
4 eigelen
nootmuskaat
400 à 500 gr kruimeldeeg
zout, peper

Bereiding van flamiche van prei

Maak het preiwit mooi zuiver. Snij het daarna in kleine ringetjes.

Verwarm een pan met een lepel olijfolie en doe de prei erin. Laat zachtjes koken.

Zet de oven op 200°C.

Haal de pan van het vuur. Voeg 3 eigelen toe en meng goed. Zout en peper toevoegen en ook een beetje geraspte nootmuskaat.

Rol het deeg uit in twee gelijke vormen even groot als de bakvorm. Leg een van de twee stukken deeg erin en doe de prei erop.

Bedek met het ander stuk deeg en maak goed dicht met het deeg rond de vorm. Maak met de punt van het mes kleine ruitvormen in  het oppervlak van het deeg.

Klop het vierde eigeel met wat water. Smeer het oppervlak van het deeg goed in. Zet de flamiche in de oven voor 35 à 40 minuten.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/12/2011 - 10h55
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB