Flageoletbonen met tonijn

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 08/03/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept voor Flageoletbonen met tonijn: Ingrediënten voor 4 personen


200 g gedroogde flageoletbonen
½ bosje platte peterselie
1 ui
1 blik van 160 g tonijn in olijfolie
1 eetlepel olijfolie
1 blik van 200 g gepelde tomaten
1 takje tijm
zout
versgemalen peper

Recept voor Flageoletbonen met tonijn: Bereiding


Zet de flageoletbonen da avond te voren in de week.
Was de peterselie, dep hem droog en versnipper hem.
Pel de ui en versnipper hem ook. Prak de tonijn met een vork in een diep bord.
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui in 5 minuten glazig. Doe de tonijn erbij, samen met de tomaten en de tijm. Laat 5 minuten pruttelen.
Laat de flageoletbonen uitlekken en doe ze erbij. Laat nog eens 10 minuten doorkoken op een zacht vuur.
Proef en breng verder op smaak met zout en peper.
Doe de peterselie erbij, roer goed en doe de bereiding meteen in een schotel. Dien goed heet op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 08/03/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB