Flageoletbonen met pistachenoten en eierdooiers

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 08/03/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept voor Flageoletbonen met pistachenoten en eierdooiers: Ingrediënten voor 4 personen


4 eetlepels pistachenoten
2 sjalotjes
1 eetlepel olijfolie
1 groot blik flageoletbonen
1 takje tijm of rozemarijn
1 laurierblad
4 eierdooiers
zout
versgemalen peper

Recept voor Flageoletbonen met pistachenoten en eierdooiers: Bereiding


Leg de pistachenoten op een schone keukenhanddoek. Vouw de handdoek dicht en ga er een paar keer over met een deegrol om ze te pletten. Doe ze in een bord.
Pel de sjalotjes en versnipper ze. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof ze 5 minuten.
Doe de flageoletbonen erbij. Voeg ook de tijm (of de rozemarijn) toe en het laurierblad. Laat 10 tot 15 minuten op een zacht vuur pruttelen zodat het vocht kan verdampen.
Verwarm 4 borden (bijvoorbeeld in de oven op 100 °C°).
Doe de pistachenoten bij de bonen en roer goed.
Haal de kruiden eruit.
Verdeel de flageoletbonen met de pistachenoten over de borden. Maak in het midden een kuiltje en leg er een eierdooier in. Kruid met peper en dien zo heet mogelijk op.
De warmte van de bonen doet het ei stollen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 08/03/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB