• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  4 mening
 • Getuigenissen (0)

Fitnessen: hoe maakt u de juiste keuze?

Fitnessen: hoe maakt u de juiste keuze?

Wie wil sporten in een fitnesscentrum heeft keuze zat. Spiertraining, cardiotraining, fitnesslessen in groep… De keuze zal afhangen van uw profiel!

Is sporten in een fitnesscentrum iets voor u?

Het is niet evident om u in te schrijven in een fitnesscentrum. Een abonnement is meestal een serieuze uitgave, ook al verschilt de prijs van het ene centrum tot het andere. Sommige aspecten van het zaalsporten zullen mensen misschien ook afschrikken. De gemeenschappelijke douches, sporten in het bijzijn van tientallen pottenkijkers…. Niet iedereen ziet dat zitten. Toch blijven fitnesscentra voor veel bewoners van grote steden de meest praktische oplossing om te sporten. Als u een van die mensen bent, kunnen de onderstaande tips u de oefeningen helpen kiezen die het meest voor u geschikt zijn.

 

Krachtbanken: wel degelijk een effect op de gezondheid

Spiertraining heeft een slechte reputatie. Het wordt gezien als een sport voor bodybuilders die alleen spieren kweekt en geen impact heeft op de gezondheid. Dat beeld klopt wel niet. Spiertraining heeft wel degelijk een effect op de gezondheid. Het helpt om te beginnen tegen osteoporose. Doordat de spieren moeten werken, worden de botten waaraan de spieren zijn vastgehecht sterker. Het vergroten van de spiermassa vermindert volgens een recente studie (1) ook het risico op diabetes van type 2. Als u dus graag gewichtheffers bezig ziet en het vooruitzicht om spieren te kweken u over de streep kan halen om aan sporten te doen, moet u dat zeker doen!

 

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 27/01/2016
Origineel artikel geschreven door op 21/02/2012

Bronnen: (1) Srikanthan et Karlamangla, J Clin Endocrinol Metab, September 2011, 96(9):0000–0000.

Vindt u het artikel interessant?