Filets van pladijs op Normandische wijze

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Voor 4 personen
Ingrediënten
4 middelgrote aardappelen
250 g paddenstoelen
1 citroen
1 groene appel
4 pladijsfilets van 150 gram elk
1 glas cider
1,5 eetlepel olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding
Was de aardappelen en snij ze in repen. Laat ze 5 tot 7 minuten garen in kokend water, zorg dat ze nog niet beetgaar zijn.
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in schijfjes. Besprenkel ze met citroensap
Schil de appel en snij hem in kleine blokjes.
Verhit 1 koffielepel olie in een koekenpan en bak de appelblokjes even op hoog vuur. Haal ze uit de pan
Doe de paddenstoelen in de pan, bestrooi met zout en peper en stoof ze 10 minuten op een zacht vuurtje.
Giet de aardappelen af. Verhit een klein beetje olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelen bruin. Haal de aardappelen uit de pan, doe ze in een schotel en hou ze warm. Giet de olie weg.
Leg de visfilets in de pan, met de velkant naar beneden en bestrooi lichtjes met zout. Bak ze 5 tot 7 minuten. Leg de vis op de schotel bij de paddenstoelen.
Deglaceer de pan met de cider. Laat een beetje inkoken. Doe de paddenstoelen met hun vocht erbij en laat nog even inkoken. Doe de appelblokjes erin om ze weer op te warmen.
Giet de saus over de visfilets. Bestrooi met peper. Dien heet op.


Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB