Filets van gevogelte met peperkoek

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 21/12/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept voor Filets van gevogelte met peperkoek: Ingrediënten voor 8 personen


400 g peperkoek
4 sjalotjes
4 takjes koriander
2 sinaasappelen
8 filets van kip of kalkoen
2 eetlepels olijfolie
1 klein glas bier
3 glazen kalfsfond (of gevogeltefond)
1 staafje kaneel
2 blokjes pure chocolade
zout
versgemalen peper

Recept voor Filets van gevogelte met peperkoek: bereiding


Rooster de sneetjes peperkoek in een toaster of in de oven om ze wat uit te drogen. Snij ze daarna in stukken en mix ze tot paneermeel. Doe het paneermeel in een grote kom.
Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Versnipper de koriander. Pers de sinaasappelen uit en doe het sap in de kom bij de peperkoek. Roer goed tot een homogeen beslag.
Maak in elke filet een diepe snee om een soort zakje te krijgen. Verdeel het peperkoekbeslag gelijkmatig over de filets, maak de filets weer dicht en steek er twee of drie houten prikkers door om ze samen te houden.
Verwarm de oven op 180°C.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gevulde filets 1 tot 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Leg ze dan in een ovenschotel en zet 8 tot 10 minuten in de oven.
Breek intussen het staafje kaneel in stukjes en hak de chocolade grof met een mes.
Zet dan de pan weer op het vuur, giet het bier erin en roer goed om het braadvocht te deglaceren. Giet de kalfsfond erbij en doe ook de kaneel en de chocolade erbij. Breng aan de kook en roer tot de saus mooi smeuïg is. Proef en breng eventueel verder op smaak.
Haal de filets uit de ovenschaal. Versnij ze in twee of drie mooie stukken en leg ze op een voorverwarmde schotel. Haal de stukjes kaneel uit de saus, giet de saus over de filets en dien meteen op.

Dit recept is een lichtjes herwerkte versie van een recept van Sonia Ezgulan. U kunt de filets al de dag voordien klaarmaken, ze in de koelkast bewaren en net voor het opdienen bakken.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 21/12/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB