• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Feestelijke make-up: sequins, lovertjes of glitter op de ogen!

Feestelijke make-up: sequins, lovertjes of glitter op de ogen!

Dit jaar zijn de eindejaarsfeesten één en al glamour. Om u extra te laten schitteren, laten we u zien hoe u met strass-steentjes, sequins en lovertjes een look als uit een sprookjesboek maakt. Ga dit jaar dus voluit voor een spetterende glitterlook!

De haute-coutureversie: de sequin-look

Na het aantrekken van de feestkledij gaan we aan de slag met strass-steentjes en ­sequins om onze sprookjesachtige blik te creëren. De sequin-look komt onder meer uit de modewereld en past perfect voor een stralende feestmake-up die u gegarandeerd in de schijnwerpers zal plaatsen. Deze look valt op en is bloedmooi, maar is helemaal niet moeilijk om te maken. Make-upspecialiste Victoria geeft ons raad.

 • Dit hebt u nodig: Om een sequin-look te maken ofmet strass-steentjes te werken, hebt ulijm voor valse wimpers nodig, een eyeliner, cosmetische sequins of strass-steentjes en parelmascara(met pailletten).

Victoria: «Kies wel de juiste strass-steentjes en sequins. De versies voor kleren of creatief knutselen zijn niet allemaal geschikt voor de huid; de kleuren kunnen uitlopen en ze zijn niet gemaakt voor lijm voor valse wimpers.»

 • Zo gaat u te werk: Trek eerst met een eyeliner een lijntje net tegen de wimperrand van uw bovenste ooglid.

 Om de edelsteentjes goed tot hun recht te laten komen, kiest u best een zwarte eyeliner. Wie wat meer risico durft nemen, kan de contrasten uitspelen met een gekleurde eyeliner: "een violette eyeliner gecombineerd met roze sequins is perfect mogelijk”, aldus Victoria. “Laat uw creativiteit gewoon de vrije loop!"

Wacht tot de eyeliner goed droog is, anders loopt hij misschien uit en kan hij zich met de lijm gaan vermengen. Neem dan een voor een de sequins of strass-steentjes op en doe er een toefje lijm op. Plak de steentjes daarna een na een op het lijntje van de eyeliner. Zorg ervoor dat het lijntje - ongeacht de dikte of de vorm - volledig bedekt is met de sequins. Laat ze dus mooi aansluiten of laat ze eventueel overlappen. Het vergt wel wat handigheid en oefening, maar het resultaat loont de moeite.

Werk het schminken van de ogen af door de wimpers te krullen met een glittermascara.

 • Een handige tip van Victoria: "Kies een zwarte lijm voor valse wimpers, zo krijgt u geen lelijke scheidingslijn met de zwarte eyeliner als de lijm opdroogt."

De zachte versie: de pailetten-look

Ook zonder strass-steentjes of sequins kunt u perfect een mooie glitterlook in reliëf tekenen. Lovertjes zijn een heel goed alternatief voor wie liever een wat minder extravagante maar toch stralende look krijgt.

 • Dit hebt u nodig: Een zilvereyeliner, lovertjes of een oogschaduw met heel veel pigment en glitter.

 • Zo gaat u te werk: Trek met de eyeliner een lijntje en breng daarna meteen met een dun penseel met schuine rand de lovertjes aan. wacht dus niet tot het ooglijntje droog is.

"De lovertjes zullen de glitterlook van de eyeliner nog versterken" aldus Victoria. «Ze brengen volume en dat is op het ooglid te voelen. Wees dus niet te kwistig met de lovertjes. Een dun laagje gespreid over het hele lijntje van de eyeliner volstaat.»

Voor nog een andere versie voor een wat intensere oogmake-up stelt de make-upspecialiste voor om het volledige mobiele ooglid met lovertjes te bedekken. "Breng daarvoor op het hele ooglid een vloeibare glitter aan*. De vloeistof dient tegelijk als fixatiemiddel en als basis, waarop u dan met een plat penseeltjes de lovertjes kunt aanbrengen." Succes gegarandeerd!

 • Een handige tip van de Victoria: "Net als voor de strass-steentjes en de sequins is het van cruciaal belang dat u cosmetische lovertjes gebruikt. De ogen zijn heel kwetsbaar. Gebruik dus alleen make-up en cosmetica speciaal voor de ogen.

Lijm voor valse wimpers: het advies van een oogarts

De FDA (Food and Drug Administration) waarschuwt ervoor dat hoewel de lijmen voor valse wimpers cosmetische producten zijn en dus aan bepaalde veiligheidsnormen beantwoorden en voorzien zijn van een veiligheidslabel, ze toch nog op een gevoelige zone gebruikt worden en er dus kans is op allergische reacties en irritatie. Mensen met een gevoelige huid of met bekende allergieën, moeten dus altijd de ingrediënten controleren. Sommige lijmen voor valse wimpers bevatten namelijk parabenen of zelfs formaldehyde, twee stoffen die ze beter mijden.

Oogarts dr. Cati Albou-Ganem voegt er ter geruststelling aan toe dat er niet zo veel probleemgevallen bekend zijn rond lijm voor valse wimpers: «Het grootste risico is een allergie. Als het product eenmaal verwijderd is, verdwijnen de huidreacties na gemiddeld twee dagen." Toch is het belangrijk dat het product correct, met mate en vooral op tijdelijke basis wordt gebruikt, bijvoorbeeld alleen voor feestelijke aangelegenheden. Als er kans is dat u allergisch reageert, moet u op het ooglid wel eerst een test doen met een toefje lijm.

 

Artikel gepubliceerd door op 29/12/2015

Bronnen: Victoria, Make-up artist. Dr Cati Albou-Ganem ophtalmoloog.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Het abc van make-up

 • Met make-up - bescheiden of meer uitgebreid – kunnen vrouwen hun troeven  in de verf zetten en kleine onzuiverheden ...
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating