Farfalle met krab en sinaasappel

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Voor 4 personen
Ingrediënten
2 Noordzeekrabben (levend)
2 eetlepels azijn
1 kruidentuiltje
2 sinaasappelen
1 venkelknol
6 blaadjes basilicum
2 koffielepels roze peperkorrels
160 gram farfalle (vlindertjes)
1 koffielepel olijfolie
1 dl witte wijn
2 eetlepels room (eventueel light)
1 koffielepel paprika
grof zout
zout
peper

Bereiding
Breng 3 liter water met 2 eetlepels grof zout, de azijn en het kruidentuiltje aan de kook. Doe er de krabben in zodra het water kookt. Wacht tot het water opnieuw kookt en tel er dan nog 25 minuten bij. Haal de krabben uit de pot.
Laat ze afkoelen en haal ze uit de schaal.
Schil één sinaasappel met een dunschiller en leg de schil opzij. Verwijder al het wit, verdeel de sinaasappelen in partjes en haal ze eveneens uit de vliesjes. Werk boven een kom om geen sap verloren te laten gaan. Pers de andere sinaasappel uit en vang al het sap op. Maak de venkel schoon en snij hem in kleine blokjes.
Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes. Plet de roze bessen fijn met de platte kant van een groot mes.
Kook de farfalle al dente in licht gezouten kokend water.
Verhit intussen de olie op een matig vuur in een kookpot. Doe de venkelblokjes erin en bak ze 5 minuten.
Voeg het vlees van de krab en de sinaasappelschillen toe. Bak nog eens 5 minuten.
Verhoog het vuur lichtjes en deglaceer het braadvocht met de witte wijn en het sinaasappelsap. Laat 1 tot 2 minuten inkoken en doe er dan de room bij. Schud even op en doe er de sinaasappelpartjes bij, samen met het basilicum en de peperkorrels.
Giet de pasta af. Doe hem in de pot bij de groenten. Meng goed
Giet de inhoud op een warme schotel. Bestrooi met de paprika. Dien meteen op.


Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB