• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Evenwichtige afslankmenu's van oktober - n°9

Evenwichtige afslankmenu's van oktober - n°9De onderstaande recepten bevatten weinig vet en zijn dus licht. Het brood, dat onmisbaar is, levert de koolhydraten die nodig zijn voor het evenwicht. Meteen hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: " Wat gaan we vandaag eten? " en " Hoe stel ik een evenwichtige maaltijd samen? ". Deze week onder meer op het menu: cocktail van garnalen en pompelmoes, soep van wortelen en venkel, gemarineerde zalm met gekonfijte tomaten... Smakelijk!

Menu 1

Cocktail van garnalen en pompelmoes
Gegrilde lamsboutsneden met venkel
Kwark met peren
Volkorenbrood

Cocktail van garnalen en pompelmoes
Voor 4 personen
2 pompelmoezen
12 roze garnalen
1 tak selder, de bovenste helft
2 takjes verse munt
fleur de sel
versgemalen peper

Zet vier grote glazen of ijscoupes in de koelkast.
Schil de pompelmoezen, verwijder ook al het wit. Ga hiervoor als volgt te werk: snij de boven- en de
onderkant van de pompelmoes af, schil hem tot op het vruchtvlees en leg hem op een snijplank. Snij
alle partjes uit met een scherp mes. Werk hiervoor boven een slakom, zodat het sap niet verloren gaat.
Leg de partjes in een slakom.
Pel de garnalen. Laat van vier garnalen de kop eraan. Snij de volledig gepelde garnalen in twee of drie
stukken. Doe ze bij de pompelmoespartjes.
Was de selder en droog hem. Haal er de kleine gele bladeren af en hou ze apart. Snij de bovenste helft
van de tak in heel kleine blokjes. Doe die bij de pompelmoes.
Pluk de muntblaadjes van de steeltjes.
Verdeel het mengsel van garnalen, pompelmoes en selder over de glazen. Stop er hier en daar een
blaadje selder en munt tussen. Leg er de vier apart gehouden garnalen bovenop. Overgiet met het
opgevangen pompelmoessap. Strooi er wat fleur de sel over en geef een paar draaien aan de
pepermolen. Dien goed koel op.

Gegrilde lamsboutsneden met venkel
Voor 4 personen
4 venkelknollen
4 lamsboutsneden
tijm of rozemarijn
1 eetlepel olijfolie
zout
peper


Was de venkelknollen en maak ze schoon. Snij ze in vieren. Kook ze gaar in lichtgezouten kokend
water.
Verkruimel de naaldjes tijm of rozemarijn in een bord. Wrijf er de lamsboutsneden royaal mee in. Bak
ze op de gril of in een pan met antiaanbaklaag, telkens zonder olie.
Haal de venkelstukken uit het water en laat ze goed uitlekken. Besprenkel ze met de olie en kruid ze
met wat versgemalen peper.

Kwark met peren
Voor 4 personen
4 kleine porties kwark of 1 grote portie
1 koffielepel kaneelpoeder
4 peren

Laat de kwark goed uitlekken, bij voorkeur in een vochtige kaasdoek.
Doe er de kaneel bij en meng goed.
Schil de peren. Snij ze in stukken. Doe ze bij de kwark. Meng voorzichtig.


Menu 2

Soep van wortelen en venkel
Salade van kip, maïs, tomaten en avocado
Kwark
Fruit
Volkorenbrood

Soep van wortelen en venkel
Voor 4 personen
600 gram wortelen
1 venkelknol
zout
peper

Schraap de wortelen en maak de venkel schoon. Snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten
kokend water
Mix de soep even met de handmixer, ze mag nog wat korrelig blijven.

Salade van kip, maïs, tomaten en avocado
Voor 4 personen
2 filets van gerookte kip
1 avocado
citroen
4 tomaten
1 krop sla
1 blikje maïs:
1 limoen
1 eetlepel balsamicoazijn
enkele blaadjes dragon
fleur de sel
versgemalen peper

Snij de kippenfilets in sneetjes.
Schil de avocado, snij hem in sneetjes, en besprenkel ze meteen met citroen om verkleuring te
voorkomen.
Was de tomaten, snij ze in schijfjes en verwijder de pitjes. Snij de helft van de schijfjes in kleine
dobbelsteentjes.
Was de sla en snij ze in fijne reepjes. Laat de maïs goed uitlekken.
Doe de slareepjes in een kom. Besprenkel ze met de balsamicoazijn en bestrooi met enkele
fijngesnipperde dragonblaadjes. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Meng alles goed.
Bedek de bodem van een schotel met de sla. Leg er de kippenreepjes op, daarna de avocado- en de
tomatenreepjes. Eindig met de maïskorrels en de tomatenblokjes. Bestrooi de schotel met enkele hele
dragonblaadjes.
Pers de limoen uit en overgiet de schotel met een stevige scheut van het sap. Bestrooi met wat zout en
met flink wat peper.

Artikel gepubliceerd door op 30/10/2007

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Ananasdieet

  • Ananas heeft al decennialang de diepgewortelde reputatie een vrucht te zijn die de overtollige kilo's doet verdwijnen, ...
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating