• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Evenwichtige afslankmenu's van oktober - n°4

Evenwichtige afslankmenu's van oktober - n°4Evenwichtige, maar vetarme menu's op basis van seizoensproducten.

Menu 1

Hoeveelheden voor 2 personen Gebraden lotte met look Zie recept Gestoofde wortelen met dragon Diepvrieswortelen: 600 g Zonnebloemmargarine: 20 g Dragon: 1 bos Yoghurt (2 potjes) Fruit (300 g)Volkorenbrood (30 tot 50 g) WERKWIJZE Gebraden lotte met look 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten Ingrediënten Lotte: 400 gCitroen: 1Aardnootolie: 1 eetlepel Platte peterselie: 4 takjes Look: 8 teentjes Peper, zout Voorverwarm de oven op 200°C (stand 7). Spoel de lottefilet en leg hem op een ovenschotel. Pers de citroen en vermeng het sap met de olie, het zout en de peper. Ontblader de peterselie. Giet het mengsel olie/citroensap op de lottefilet en wrijf erop, zodat het sap koen kan indringen. Spoel de lookteentjes en leg ze in de schotel zonder ze te schillen. Stop het gerecht ongeveer 20 minuten in de oven. Overgiet het regelmatig tijdens het bakken. Haal de schotel uit de oven, leg de blaadjes peterselie op de lotte en stop de schotel opnieuw gedurende 5 minuten in de oven. Bedek de schotel na het bakken met aluminiumfolie en laat hem 5 minuten rusten. Versnij de lotte in de schotel. Druk de lookteentjes aan met een vork, zodat de pulp eruit komt. Ze zal zich vermengen met de saus. Wortelen Maak ze klaar voor twee maaltijden. De rest kunt u gebruiken voor menu 3. Stoof de wortelen zonder ze te ontvriezen in een stoofpan met de warme margarine. Doe er na het stoven de helft van de fijngehakte dragon bij.

Menu 2

Hoeveelheden voor 2 personen Kruidige kippensoep met kokosmelk Zie recept Spaghetti met tomatensaus Spaghetti: 80 gTomatensaus: 1 pot Kwark Appelcompote met kaneel Appelen: 4 Kaneel: 1 stokje Volkorenbrood (20 tot 40 g) WERKWIJZE Kruidige kippensoep met kokosmelk 4 personen Bereidingstijd: 20 minuten Bent u met z'n tweeën, vries dan de rest in voor later. Ingrediënten Kippenwitten: 2 Look: 1 teentje Aardnotenolie: 1 eetlepel Gevogeltebouillon: 1 blokje Gember: 1 stukje Curry: 1 eetlepel Kokosmelk: 40 cl (1 doosje) Lightroom: 2 eetlepels Kiwi's: 2Fijngehakte koriander: 2 eetlepels Piment d'Espelette (piment uit Espelette): 1Peper en zout Snij de kippenwitten in kleine stukken. Schil de look en hak ze fijn. Bereid de bouillon met ½ liter water. Schil de gember en hak ze fijn. Braad de kippenwitten gedurende 5 minuten aan in een pan met aardnotenolie. Laat ze vervolgens uitdruppen op absorberend papier en giet er de olie over. Leg de look in de pan met de kip. Roeren en twee minuten laten bakken. Strooi er curry, peper en zout op. Giet de bouillon erover en laat hem gedurende 5 minuten koken op een zacht vuurtje, met het deksel op de pan. Voeg de kokosmelk en de lightroom toe, en breng het gerecht op smaak. Schil de kiwi's en snij ze in stukjes. Hak de koriander en de "Piment d'Espelette" fijn, en voeg dat alles toe vlak vóór het serveren. Deze originele soep is snel te bereiden. Het is een voedzaam gerecht dat dankzij de kiwi ook rijk is aan vitamine C. Spaghetti met tomatensaus Als u tijd hebt, doe er dan de tomatencompote van vorige week bij. CompoteSnij de appelen in stukken en verwijder het klokhuis. U hoeft ze niet te schillen; de schil is immers rijk aan pectine. Stamp het kaneelstokje fijn en doe er de stukken appel bij. Laat de appelen 10 tot 15 minuten koken op een zacht vuurtje en doe er een eetlepel water bij. Suiker is niet nodig.

Artikel gepubliceerd door op 28/10/2003

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Ananasdieet

  • Ananas heeft al decennialang de diepgewortelde reputatie een vrucht te zijn die de overtollige kilo's doet verdwijnen, ...
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating