• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Evenwichtige afslankmenu's van november - n°7

Evenwichtige afslankmenu's van november - n°7
Een eenvoudig, lekker, evenwichtig en vetarm menu op basis van seizoensproducten. Het biedt een evenwichtige voeding voor het hele gezin, zonder risico op gewichtstoename, wel integendeel.

Salade van veldsla, sperziebonen en tomaten

Ingrediënten voor 4 personen Verse of ingevroren sperziebonen: 200 gWitlof: 2Tomaten: 2Veldsla: 100 gCitroen: 1Peterselie OlijfolieKook de sperziebonen "al dente" in kokend zoutwater. Verwijder de witlofbladeren. Snij de tomaten in stukken. Spoel de veldsla. Meng alle groenten dooreen en breng ze op smaak met citroensap, zout, peper en olijfolie. Bestrooi ze gul met fijngehakte peterselie.

Ragout van rundvlees met wortelen

Ingrediënten voor 4 personen Wortelen: 1 kgPrei: 1 kleine Look: 1 teentje Uien: 2Mager schouderstuk: 1 kgGerookt spek: 100 gOlijfolie: 3 eetlepels Varkenspoot: 1Provencaalse kruiden: 1Grof zout: 1 koffielepel Rode wijn: 3 glazen Peper Schil de wortelen en snij ze in schijfjes. Spoel de prei, verwijder het groen en snij het wit in dunne schijfjes. Schil het lookteentje en haal er de kiem uit. Schil de uien en snij ze in schijfjes. Ontvet het mager schouderstuk zorgvuldig met een mesje. Versnij het gerookt spek, verwijder het grootste deel van het vet en snij de rest in blokjes. Warm de olijfolie op in een stoofpan en fruit het schouderstuk aan alle kanten. Haal het vervolgens uit de pan en leg het op keukenpapier. Fruit de spekblokjes en de uischijfjes gedurende 5 minuten, en roer alles goed dooreen. Verwijder ze vervolgens met een schuimspaan en leg ze op keukenpapier. Giet het vet dat in de pan blijft, weg en veeg de pan schoon. Leg het schouderstuk, het spek en de uischijfjes weer in de pan en doe er de varkenspoot, het lookteentje, de Provencaalse kruiden, het grof zout en de prei bij. Blus met rode wijn, doe het deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer een uur stoven op een zacht vuur. Voeg vervolgens de wortelen toe, strooi er peper over en laat nog ongeveer een uur stoven. Voeg eventueel nog wat rode wijn toe. Haal er na het stoven de varkenspoot uit en gooi hem weg. Laat het gerecht afkoelen en zet de pan enkele uren in de koelkast. Verwijder met een schuimspaan het vetlaagje aan de oppervlakte, en warm de rundragout weer op op een heel zacht vuurtje. Snij dan het vlees in stukken en schik ze op de dienschotel. Leg er de wortelen rond, giet er de saus over en serveer.

Artikel gepubliceerd door op 30/11/2004

Deze fiche maakt deel uit van de gids Gids Gezonde voeding en slank, rubriek Lichte menu's

Vindt u het artikel interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Avatar de Delimanjoo
Door Delimanjoo 28/03/13 - 22.30
Fitheid begint met een gezonde voeding en gezond koken. Tradioneel koken zonder vetstof en water. Gezond koken met succesgarantie! Beter eten. Beter leven. Kom naar één van onze kookdemo's, leer ...

Uw interactief gedeelte over Voeding

Neem deel aan de meest recente discussies

  • Van de specialist kreeg ik volgend dieet dat vezelrijk is en weinig tot geen lucht in de darmen ...

    Par Pelsie 27/11/2011 - 13h15

    4
    antwoorden
    3470 raadplegingen
  • Hallo Iedereen,        Ik heb dit artikel gelezen: ...

    Par Eddie 07/11/2011 - 00h18

    0
    antwoord
    1269 raadplegingen
  • ik ken ook mensen die heel positief zijn over herbalife

    Par miekea 20/09/2012 - 12h42

    3
    antwoorden
    1435 raadplegingen
  • Hello, Ik wil ook mijn ervaring meedelen Ik ben bijna 70jaar en had heel mijn leven volkoren brood ...

    Par spotter016 20/12/2012 - 12h33

    1
    antwoord
    1769 raadplegingen
  • En mag ik vragen hoe jij dat gebruikt? ik heb er geen enkele kennis mee groetjes Nathalie

    Par Lielieke 28/08/2015 - 08h44

    2
    antwoorden
    2452 raadplegingen
  • Hallo, Mensen die iets willen doen aan hun lijn, gezondheid, conditie, vitaliteit, ..Met Herbalife ...

    Par stephanie 12/04/2012 - 19h38

    3
    antwoorden
    1435 raadplegingen
  • Na elke maaltijd heb ik een opgeblazen gevoel in m'n buik. M'n buik begint te grommelen, en ik ...

    Par katrien 03/02/2011 - 15h49

    4
    antwoorden
    3470 raadplegingen
  • Hallo Iedereen,        Ik heb dit artikel gelezen: ...

    Par Eddie 07/11/2011 - 00h18

    0
    antwoord
    1269 raadplegingen
  • Volgens de ene instelling voor kinderwelzijn horen aardappelen thuis in de eerste, vaste ...

    Par Johnno 29/03/2012 - 10h22

    2
    antwoorden
    848 raadplegingen
  • Hey hey,   Voor mensen die tips willen om meer vezels binnen te krijgen, poste ik ...

    Par SpunkyMindfood 13/08/2012 - 16h53

    1
    antwoord
    1769 raadplegingen
  • Fitheid begint met een gezonde voeding en gezond koken.Tradioneel koken zonder vetstof en ...

    Par Delimanjoo 28/03/2013 - 22h30

    0
    antwoord
    1258 raadplegingen
  • ik heb al veel ervaring met Herbalife en ben er indertijd 40 kilo mee afgevallen. Nu na 9 jaar ben ...

    Par prutske42 03/01/2013 - 16h48

    2
    antwoorden
    2452 raadplegingen
  • Hey hey,   Voor mensen die tips willen om meer vezels binnen te krijgen, poste ik ...

    Par SpunkyMindfood 13/08/2012 - 16h53

    1
    antwoord
    1769 raadplegingen
  • Hallo, Mensen die iets willen doen aan hun lijn, gezondheid, conditie, vitaliteit, ..Met Herbalife ...

    Par stephanie 12/04/2012 - 19h38

    3
    antwoorden
    1435 raadplegingen
  • Volgens de ene instelling voor kinderwelzijn horen aardappelen thuis in de eerste, vaste ...

    Par Johnno 29/03/2012 - 10h22

    2
    antwoorden
    848 raadplegingen