PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van maart - n°6

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 22/03/2005 - 00h00
-A +A

Bent u op dieet en zoekt u een licht recept? Hieronder vindt u een eenvoudig, lekker, evenwichtig en vetarm menu op basis van seizoensproducten.

PUB

Soep van spliterwten met tijm

Ingrediënten voor 4 personen Spliterwten: 200 gUien: 3Kruidnagel: 1Wortelen: 2Platte peterselie: 1/2 bosTijm: 4 takjes Rundbouillon: 2 blokjes Vloeibare of magere room: 2 eetlepels Peper en zout Laat de spliterwten gedurende twee uur weken in koud water. Schil de uien en snij ze in dikke stukken. Prik op één ervan de kruidnagel. Schil de wortelen en snij ze in stukken. Ontblader de platte peterselie. Doe de uitgelekte spliterwten, de uien, de wortelen en de platte peterselie in de snelkookpan (hou wel enkele blaadjes peterselie over voor de versiering). Voeg er ook de tijm en de verkruimelde bouillonblokjes aan toe. Giet er een liter water over en laat het gerecht 20 minuten koken nadat het ventiel omhoog is gekomen. Verwijder de tijmtakjes en de kruidnagel. Mix de soep en doe er peper en zout in. Giet de soep in de soepkom en doe er twee eetlepels vloeibare of magere room bij. Versier met de peterselieplukken en serveer onmiddellijk.

Gerookte schelvisfilets met citroen

Ingrediënten voor 4 personen Gerookte schelvis: 400 gHalfvolle melk: 1 liter Laurier: 1 blaadje Citroen: 1 Leg de gerookte schelvis in de koude melk en doe er het laurierblaadje in. Zet de kookplaat af zodra de melk kookt. Laat de vis 2 à 3 minuten pocheren, laat hem uitlekken op keukenpapier en leg hem op een warme schotel. Laat twee à drie soeplepels van de melk inkoken tot ze een ietwat romige textuur heeft. Vermeng ze met het citroensap, breng de saus op smaak en giet ze over de gerookte schelvis.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 22/03/2005 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ