• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Evenwichtige afslankmenu's van juni - n°14

Evenwichtige afslankmenu's van juni - n°14U wil afvallen en een mooie, platte buik hebben tegen dat u straks op vakantie gaat? Het kan, zonder dat u zich van alles moet ontzeggen. Doe in plaats daarvan meer fysieke inspanningen: sit-ups en elke dag stappen zijn absoluut noodzakelijk. Drink water (wees voorzichtig met gearomatiseerde dranken: mijd gesuikerde drankjes), thee, kruidenthees en drink vooral geen alcohol. Stel uw menu's samen volgens onderstaand model. Eet van alles wat, al naargelang uw eetlust. De volgende menu's zijn evenwichtig en overvloedig.

Menu 1

Salade van tomaten en lente-uitjes
Versnipper de uitjes en meng ze met de in schijfjes gesneden tomaten. Doe er fijngehakte platte peterselie bij. Breng op smaak met wat fleur de sel, peper van de molen en een scheutje balsamicoazijn. Olie is niet echt nodig.

Kippenfilet met rijst en sojascheuten
Ingrediënten
4 personen

4 takken witte selderij
300 gram sojascheuten
120 gram Thaise rijst
oe blokje gevogeltebouillon
4 kippenfilets
1 koffielepel olijfolie
1/2 glas witte wijn
piment d'Espelette (Baskische chilipeper)
zout
peper

Maak de selderij schoon. Haal de bladeren eraf en leg ze opzij.
Snij de rest van de selderij in dunne ringen. Laat 10 minuten koken in licht gezouten water. Laat uitlekken.
Was de sojascheuten en dep ze droog.
Breng 0,5 liter water met het bouillonblokje aan de kook. Doe er de rijst in en laat gaar koken volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een pan. Leg er de kippenfilets in en bestrooi met wat zout. Laat ze aan weerskanten goudbruin worden. Doe er de witte wijn bij. Leg een deksel op de pan en laat 10 tot 12 minuten pruttelen op een zacht vuurtje al naargelang de dikte van de filets. Doe er de halfgare ringen selderij bij, de rauwe bladeren van de selderij en roer dooreen. Voeg de sojascheuten toe. Laat 10 tot 15 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel verder op smaak. Strooi er wat piment d'Espelette over. Giet de rijst af en schik hem op een schotel. Snij de kippenfilets in sneetjes en leg ze erbij, samen met de groenten en de ingekookte jus.

Perziksoepje met een coulis van rood fruit
Schil de perziken. Snij ze in kwartjes. Laat ze marineren in een coulis van verse of diepgevroren rode vruchten (aalbessen, aardbeien of braambessen). Breng op smaak met een beetje verse munt.

Menu 2

Groenten in een marinade van witte wijn
Ingrediënten
4 personen

1 kleine bloemkool
1 broccoli
bot lente-uitjes
100 gram kleine paddenstoelen
3 citroenen
3,5 dl witte wijn
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel korianderzaadjes
3 takjes koriander
zout
peper

Haal de roosjes van de bloemkool en de broccoli. Pel de uien. Snij het onderste deel van de paddenstoelen weg als er aarde op zit. Was alle groenten apart en laat ze uitlekken.
Haal met een dunschiller de schil van één citroen en leg die apart. Pers alle citroenen uit en vang het sap op in een kom. Giet de wijn in een kookpot en doe er de olie, het citroensap en de korianderzaadjes bij. Strooi er wat zout en peper over, meng en breng aan de kook. Zet het vuur lager en doe de uitjes in het ziedende water. Voeg na 3 minuten de bloemkoolroosjes en de paddenstoelen toe. Laat nog eens 3 minuten koken. Doe de broccoli erbij en laat nog eens 3 minuten koken.
Haal de groenten met een schuimspaan uit het water en doe ze in een grote diepe kom. Laat het kookvocht afkoelen. Giet het daarna over de afgekoelde groenten. Bedek de schotel met een vel huishoudfolie en zet ze minstens 3 uur in de koelkast.
Rasp de citroenschil of snij hem in heel dunne reepjes en leg die net voor het opdienen op de schotel.
Versier met enkele blaadjes koriander.

Gegrilde knorhaan
Gril de knorhaan zonder de schubben af te schrobben. Op die manier wordt het kwetsbare vlees beschermd. Bestrooi overvloedig met tijm voor u de vis op de grill legt. Dien op met de gemarineerde groenten.

Slaatje van kersen met zoethout en munt
Ingrediënten
4 personen

500 gram kersen
3 glazen rode wijn
1 staafje zouthout
2 eetlepels fijne suiker
1 bot munt
enkele blokjes zwarte drop

Was de kersen en laat ze goed uitlekken.
Doe de wijn in een kookpot. Voeg er het zouthout en de suiker aan toe. Breng aan de kook. Haal de pot van het vuur en laat 10 minuten trekken. Zet de pot weer op het vuur. Doe er de kersen bij zodra de vloeistof weer kookt. Haal de kersen na 2 minuten en zodra de vloeistof weer kookt met een schuimpaan uit de pot. Leg ze op een schotel. Was de munt en laat hem goed uitlekken. Bedek er de bodem van een schotel mee. Leg de lauwwarme kersen erop. Besprenkel ze met twee tot drie lepels van het kookvocht. Bedek de schotel met een vel huishoudfolie en zet ze minstens 2 uur in de koelkast. De kersen moeten het parfum van de munt volledig hebben opgenomen. Versier de schotel net voor het opdienen met de blokjes drop.

Artikel gepubliceerd door op 12/06/2007

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Ananasdieet

  • Ananas heeft al decennialang de diepgewortelde reputatie een vrucht te zijn die de overtollige kilo's doet verdwijnen, ...
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating