• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Evenwichtige afslankmenu's van juni - n°13

Evenwichtige afslankmenu's van juni - n°13Het gaat er niet om dat u in een recordtempo 5 kilo of meer afvalt, maar dat u uw ideale gewicht terugvindt door van alles te eten zonder honger te lijden. Voor de twaalfde week hebben we kleine schotels op het menu staan, zoals knorhaanfilet met erwtjes en gierst, en in mosterd gepaneerde zalm met raapjes.

Menu 1

Crème van bloemkool met bieslook
Kook de bloemkoolroosjes (met het sap van een 1/2 citroen) gaar in lichtgezouten water. Mix fijn. Dik
eventueel met een beetje maïszetmeel. Voeg een bosje fijngesnipperd bieslook toe.

Knorhaanfilets met erwtjes en gierst
Ingrediënten
4 personen

Knorhaanfilets: 8 tot 12 (al naargelang de grootte)
80 gram gierst
1 blokje gevogeltebouillon
250 gram doperwtjes
1 takje dragon
1 koffielepel olijfolie
Fleur de sel
zout
peper

Haal met een epileerpincet alle graten uit de knorhaanfilets. Zet koel weg.
Rooster de gierst heel even in een pan met antiaanbaklaag zonder toevoeging van vetstof. Los het
bouillonblokje op in 5 dl water en breng aan de kook. Doe de gierst in een kookpot en voeg twee keer
het volume aan bouillon toe. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Doe intussen de doperwtjes in een andere kookpan en voeg het takje dragon toe. Giet er een beetje
water bij en strooi er wat zout over. Laat 10 tot 12 minuten koken.
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Leg er de visfilets in met het vel naar beneden. Laat 3 
minuten bakken. Draai ze om en bak nog precies 1 minuut.
Schik de visfilets in een schotel en schep er de gierst en de erwtjes bij. Bestrooi met een beetje fleur de
sel. Breng op smaak met ruim versgemalen peper.


Rood fruit met rode wijn
Laat een portie aardbeien en frambozen marineren in een bodempje rode wijn met een steranijs. Zet 1 
of 2 uur in de koelkast en roer af en toe voorzichtig.


Menu 2

Slaatje van meloen met kaneel
Haal de meloenen uit (een halve meloen per persoon) en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Laat het
marineren met een beetje kaneelpoeder. Zet koel weg. Vul de meloencoupes net voor het opdienen.

In mosterd gepaneerde zalm met raapjes
Ingrediënten
4 personen

4 moten zalm van 100 tot 150 gram
grove mosterd (op grootmoeders wijze met zaadjes)
800 gram jonge raapjes
8 trostomaten
2 witte uien
3 teentjes look
1 koffielepel olijfolie
zout
peper

Smeer de zalmmoten in met de mosterd: breng de mosterd aan één kant aan met een lepeltje en strijk
regelmatig glad met het plat van een mes. Leg de moten in een bord en dek af met een vel
aluminiumfolie. Zet koel weg.
Schil de raapjes. Kook ze 15 tot 20 minuten in lichtgezouten water.
Was de tomaten en pel de ui en het knoflook. Snij alles in stukken. Doe alles in een kookpot (zonder
vetstof) en bestrooi met zout. Laat 20 tot 30 minuten koken op een middelmatig vuur. Mix fijn. Doe de
saus opnieuw in de pot en laat ze eventueel inkoken.
Vet een pan met antiaanbaklaag in met een kwastje. Laat goed heet worden. Bak de zalmmoten 3 tot 4 
minuten al naargelang de dikte en uw voorkeur (rozig of goed doorbakken). Draai om en laat nog
precies 1 minuut bakken.
Giet de tomatensaus in de schotel, leg de zalmmoten erop en de raapjes ernaast.

Rijst met melk en fruit
Kook enkele porties ronde rijst (20 gram per persoon) in 2,5 dl melk zonder suiker. Snij enkele stukken
fruit naar keuze in stukken. Doe ze in de warme, gare rijst. Dien lauwwarm of koud op.

Artikel gepubliceerd door op 05/06/2007

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Ananasdieet

  • Ananas heeft al decennialang de diepgewortelde reputatie een vrucht te zijn die de overtollige kilo's doet verdwijnen, ...
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating