• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Evenwichtige afslankmenu's van juli - n°9

Evenwichtige afslankmenu's van juli - n°9
Een evenwichtig, heerlijk en vetarm menu op basis van seizoensproducten. Zonder risico op gewichtstoename, wel integendeel. Bovendien heel praktisch met het boodschappenlijstje, en geschikt voor het hele gezin.

Gazpacho van komkommer

Ingrediënten voor 4 personen Komkommers: 2Trostomaten: 4Bieslook: 1 bos Sjalotten: 2Citroen: 1Yoghurt: 2 potjes Balsamicoazijn: 2 eetlepels Espelettepeper Peper en zout Schil en ontpit de komkommers. Schil met een dunschiller enkele schijfjes af voor de versiering, en hou ze opzij. Snij de rest in kleine stukjes. Spoel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de pitten. Spoel het bieslook en snij de stengels in dikke stukken. Schil de sjalotten en snij ze in stukken. Doe alle ingrediënten één voor één in de mixer. Mix een eerste keer, doe er het citroensap, de yoghurt en de balsamicoazijn bij, en mix opnieuw. Giet de soep in een recipiënt, proef ze en doe er zout en peper bij. Stop de recipiënt twee uur in de koelkast of twintig minuten in de diepvries, tot de soep ijskoud is. Doe er bij het serveren één of twee snuifjes Espelettepeper bij en versier met de komkommerschijfjes.

Terrine van gevogeltelever

Ingrediënten voor 6 personen Casinobrood: 2 sneden Magere melk: 1 glaasje Sjalotten: 4Olijfolie: 1 koffielepel Gevogeltelevers: 300 gCognac: 2 eetlepels Bieslook: 1 bos Eieren: 3 Vloeibare room: 6 eetlepels Boter: 5 gPeper en zout Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7). Snij de korsten van de broodsneden af, leg ze op een bord en giet er een glaasje melk over. Schil de sjalotten en hak ze fijn. Stoof ze in een pan, op een zacht vuurtje, met een eetlepel olijfolie. Snij de gevogeltelevers in stukken. Doe ze in een kom met twee eetlepels cognac, peper en zout. Spoel en droog het bieslook en snij het vervolgens in dikke stukken. Breek de eieren in de kom van de mixer. Doe er 6 eetlepels vloeibare room, het casinobrood en het bieslook bij. Mix tot u een mooi homogeen mengsel krijgt. Doe er peper en zout bij. Voeg er de sjalotten, de gevogeltelevers en hun marinade aan toe. Mix opnieuw, maar laat de bereiding klonterig en breng ze op smaak. Boter de wanden van een terrine of een cakevorm lichtjes in en giet er de bereiding in. Zet de vorm op een holle schotel met ongeveer 4 cm water erin. Stop de schotel minimum 1 uur en maximum 1 uur en 10 minuten in de oven. De terrine is voldoende gebakken als u er met een mes in prikt en er geen terrine aan blijft kleven. Laat het gerecht 2 tot 3 uur afkoelen op een frisse plaats. Serveer het goed fris.

Artikel gepubliceerd door op 12/07/2005

Deze fiche maakt deel uit van de gids Gids Gezonde voeding en slank, rubriek Lichte menu's

Vindt u het artikel interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Avatar de Delimanjoo
Door Delimanjoo 28/03/13 - 22.30
Fitheid begint met een gezonde voeding en gezond koken. Tradioneel koken zonder vetstof en water. Gezond koken met succesgarantie! Beter eten. Beter leven. Kom naar één van onze kookdemo's, leer ...

Uw interactief gedeelte over Voeding

Neem deel aan de meest recente discussies

  • En mag ik vragen hoe jij dat gebruikt? ik heb er geen enkele kennis mee groetjes Nathalie

    Par Lielieke 28/08/2015 - 08h44

    2
    antwoorden
    2396 raadplegingen
  • Fitheid begint met een gezonde voeding en gezond koken.Tradioneel koken zonder vetstof en ...

    Par Delimanjoo 28/03/2013 - 22h30

    0
    antwoord
    1239 raadplegingen
  • Je kan ook zoete aardappel gebruiken.

    Par Nikatollenaere 23/10/2015 - 13h32

    2
    antwoorden
    831 raadplegingen
  • Van de specialist kreeg ik volgend dieet dat vezelrijk is en weinig tot geen lucht in de darmen ...

    Par Pelsie 27/11/2011 - 13h15

    4
    antwoorden
    3469 raadplegingen
  • Hallo Iedereen,        Ik heb dit artikel gelezen: ...

    Par Eddie 07/11/2011 - 00h18

    0
    antwoord
    1268 raadplegingen
  • Hallo, Mensen die iets willen doen aan hun lijn, gezondheid, conditie, vitaliteit, ..Met Herbalife ...

    Par stephanie 12/04/2012 - 19h38

    3
    antwoorden
    1415 raadplegingen
  • Na elke maaltijd heb ik een opgeblazen gevoel in m'n buik. M'n buik begint te grommelen, en ik ...

    Par katrien 03/02/2011 - 15h49

    4
    antwoorden
    3469 raadplegingen
  • Hallo Iedereen,        Ik heb dit artikel gelezen: ...

    Par Eddie 07/11/2011 - 00h18

    0
    antwoord
    1268 raadplegingen
  • Volgens de ene instelling voor kinderwelzijn horen aardappelen thuis in de eerste, vaste ...

    Par Johnno 29/03/2012 - 10h22

    2
    antwoorden
    831 raadplegingen
  • ik heb al veel ervaring met Herbalife en ben er indertijd 40 kilo mee afgevallen. Nu na 9 jaar ben ...

    Par prutske42 03/01/2013 - 16h48

    2
    antwoorden
    2396 raadplegingen
  • Fitheid begint met een gezonde voeding en gezond koken.Tradioneel koken zonder vetstof en ...

    Par Delimanjoo 28/03/2013 - 22h30

    0
    antwoord
    1239 raadplegingen
  • ik heb al veel ervaring met Herbalife en ben er indertijd 40 kilo mee afgevallen. Nu na 9 jaar ben ...

    Par prutske42 03/01/2013 - 16h48

    2
    antwoorden
    2396 raadplegingen
  • Hey hey,   Voor mensen die tips willen om meer vezels binnen te krijgen, poste ik ...

    Par SpunkyMindfood 13/08/2012 - 16h53

    1
    antwoord
    1756 raadplegingen
  • Hallo, Mensen die iets willen doen aan hun lijn, gezondheid, conditie, vitaliteit, ..Met Herbalife ...

    Par stephanie 12/04/2012 - 19h38

    3
    antwoorden
    1415 raadplegingen
  • Volgens de ene instelling voor kinderwelzijn horen aardappelen thuis in de eerste, vaste ...

    Par Johnno 29/03/2012 - 10h22

    2
    antwoorden
    831 raadplegingen