• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Evenwichtige afslankmenu's van juli - n°2 

Evenwichtige afslankmenu's van juli - n°2 Evenwichtige maar vetarme menu's op basis van seizoensproducten.

Menu 1

Hoeveelheden voor 2 personen

  • Kerstomaten met dragon Kerstomaten: 1 bakje Dragon: 1 bos Citroen: 1
  • Boerenham 4 sneden
  • Instant groentepannetje met balsamico Zie recept
  • Kwark
  • Fruit (300 g)
  • Volkorenbrood (30 tot 50 g)
WERKWIJZEKerstomaten met dragon Was en droog de tomaten en snij ze in 2. Knip enkele dragonblaadjes af en strooi ze over de tomaten. Voeg er een beetje citroensap aan toe, roer alles goed dooreen en laat het mengsel even rusten in de koelkast, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen. Instant groentepannetje met balsamico 2 personenBereidingstijd: 20 minutenIngrediëntenVerse radijs: 8 tot 10 Ingevroren venkelharten: 50 g Ingevroren broccolibloempjes: 150 g Ingevroren kleine kampernoelies: 100 g Ingevroren uitjes: 50 g Olijfolie: 1 eetlepel Balsamicoazijn: 2 eetlepels Peper en zout Maak de radijzen schoon en snij ze in schijfjes. Verwarm de olie in een pan, fruit er alle groenten in en meng alles goed dooreen. Ga na of alle groenten goed ontvroren zijn. Bestrooi ze met peper en zout. Laat ze 3 minuten koken en blijf roeren. Giet het mengsel in de schotel en voeg er de balsamico aan toe. Goed mengen en serveren. U kunt dit pannetje ook bereiden met verse groenten, maar het zal langer duren. Bovendien bevatten ingevroren groenten evenveel vitamines en mineralen als verse groenten. Gebruik de rest van de bos radijs voor een voorgerecht.

Menu 2

Hoeveelheden voor 2 personen

  • Auberginepuree met yoghurt Zie recept
  • Wijtingfilets in de room Zie recept
  • Creoolse rijstLangkorrelige rijst: 80 g
  • Yoghurt
  • Fruit (300 g)
  • Volkorenbrood
WERKWIJZEAuberginepuree met yoghurt 2 personenBereidingstijd: 30 minuten IngrediëntenAubergine: 1 grote Citroenen: 2Look: 2 teentjes Peterselie: ¼ bos Bioyoghurt of Griekse yoghurt: 1Peper en zout Voorverwarm de oven op 200°C. Doorprik de aubergine op verschillende plaatsen met een vork en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven, tot ze mals is. Pers ondertussen de citroenen in een slakom. Schil de look en hak hem fijn. Neem enkele takjes peterselie, hak ze fijn en voeg ze toe aan de slakom. Haal de aubergine uit de oven, hou ze meteen onder koud water en verwijder de schil. Snij het vlees in stukken en voeg ze toe aan de slakom. Giet de yoghurt erover, stamp alles fijn en vermeng de ingrediënten goed of haal ze door de mixer. Proef het mengsel en strooi er peper en zout op. Fris serveren. Wijtingfilets in de room2 personenIngrediëntenWijtingfilets: 4Ingevroren sjalotten: 50 gIngevroren kampernoelies: 100 gMargarine met zonnebloemolie: 5 g Lightroom: 1 pakje Witte wijn: ½ glas Kervel: ½ bos Ontgraat de wijtingfilets met een epileertangetje. Fruit de niet-ontvroren sjalotten en kampernoelies in een pan, in hete margarine. Roer ze goed dooreen tot ze goudbruin zijn. Strooi er peper en zout op. Voeg vervolgens de witte wijn en de room toe en laat alles koken op een zacht vuurtje tot de saus mooi gebonden is. Stoom de wijtingfilets of bereid ze in de microgolfoven. Leg ze op de schotel en giet er de warme saus over. Strooi er kervelblaadjes over. Wijtingfilets zijn zeer broos: gebruik een spatel om ze op de schotel te leggen. Vallen ze echter toch uiteen, dat is dat zeker geen ramp.

Artikel gepubliceerd door op 15/07/2003

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Ananasdieet

  • Ananas heeft al decennialang de diepgewortelde reputatie een vrucht te zijn die de overtollige kilo's doet verdwijnen, ...
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating