• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Evenwichtige afslankmenu's van juli - n°15

Evenwichtige afslankmenu's van juli - n°15
Romige soep van peterselie met amandelen, gevulde meloen met rode vruchten, en brochettes van kruidig varkensvlees: dit zijn de topgerechten van deze week. Ze zijn bereid met weinig vet en dus licht. En ze zijn helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Smakelijk!

Menu 1 - Romige soep van peterselie met amandelen


Romige soep van peterselie met amandelen
Kalfsragout met wortelen
Kwark
Gevulde meloen met rode vruchten
Volkorenbrood

Romige soep van peterselie met amandelen
Voor 4 personen

Ingrediënten
2 tomaten
1 ui
2 teentjes look
2 bosjes platte peterselie
2 bosjes gewone peterselie
1 blokje gevogeltebouillon
1 eetlepel amandelschilfers
zout
peper

Dompel de tomaten 10 seconden onder in kokend water en ontvel ze. Snij ze in vieren en verwijder de pitjes.
Pel de ui en de look en versnipper alles.
Was de peterselie, dep hem goed droog en stroop de blaadjes af.
Verhit 1 liter water en los er het bouillonblokje in op. Doe er de tomaten, de ui en de look in zodra het water kookt en laat alles ongeveer 10 minuten pruttelen.
Verhit ondertussen een pan met antiaanbaklaag (doe er geen vetstof in) en rooster de amandelschilfers goudbruin. Laat afkoelen op een vel keukenpapier.
Doe nu ook de peterselie in de bouillon en laat die 5 minuten meepruttelen.
Mix de soep daarna met een handmixer tot een mooie homogene massa. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper
Deze soep kan warm of koud gegeten worden, afhankelijk van het weer. Laat de soep bij warm weer eerst gewoon afkoelen en zet hem daarna nog 2 tot 3 uur in de koelkast, of anders 10 tot 15 minuten in de diepvriezer.
Strooi de amandelschilfers er net voor het opdienen over.

Kalfsragout met wortelen
Verwijder al het vet van het kalfsvlees, snij het in blokjes en stoof het in wat olijfolie, samen met enkele sjalotjes. Haal de inhoud uit de pot en giet het vet weg.
Giet wat witte wijn in de pot en los er een koffielepel kalfsfond (in poeder) in op. Doe het vlees en de sjalotjes opnieuw in de pot, samen met wat kruiden (tijm, laurier) voor de smaak.
Stoom enkele porties in blokjes gesneden wortelen halfgaar in het stoomtoestel en doe ze halverwege de braadtijd bij het kalfsvlees.

Gevulde meloen met rode vruchten
Snij de meloen doormidden en haal er de zaadjes uit. Haal met een pomme parisienne-lepel kleine balletjes uit de meloen.
Meng de meloenballetjes met enkele porties rode vruchten naar keuze en doe alles terug in de meloenhelften. Dien goed koel op.


Menu 2 - Brochettes van kruidig varkensvlees


Geraspte wortelen met komijn
Brochettes van kruidig varkensvlees
Courgettes met worst
Kwark
Fruit
Volkorenbrood

Geraspte wortelen met komijn
Rasp enkele porties wortelen zo fijn mogelijk. Doe er een wat zurige in kleine blokjes gesneden appel bij.
Meng daaronder een lepeltje komijnzaadjes.
Breng op smaak met vers geperst sinaasappelsap. Olie hoeft niet.

Brochettes van gekruid varkensvlees
Voor 4 personen

Ingrediënten
500 gram varkenshaasje
10 peperkorrels
4 jeneverbessen
1 laurierblad
2 kruidnagels
1 koffielepel komijn
1 eetlepel olijfolie
1 citroen

Snij het varkenshaasje in grove blokjes.
Doe de peperkorrels in de keukenmixer, samen met de jeneverbessen, het versnipperde laurierblad, de kruidnagels en de komijn. Mix alles tot een poedervormig mengsel.
Giet deze kruiden op een schotel, voeg de olijfolie toe en meng goed. Leg de stukjes varkensvlees erop en draai ze een voor een door de marinade tot ze aan alle kanten bedekt zijn.
Maak de grill heet.
Steek de stukjes varkensvlees op brochettes.
Gril ze 4 tot 5 minuten, al naargelang de dikte, en draai ze verschillende keren om. Strooi er onder het bakken wat zout op.
Besprenkel de brochettes met wat citroensap en dien ze op.

Courgettes met worst
Was de courgettes zonder ze te schillen en snij ze in grote blokjes.
Doe een heel klein beetje olie in een pan met antiaanbaklaag en stoof ze op een zacht vuurtje met citroentijm.
Doe er halverwege de baktijd in stukjes gesneden worst bij.
Zout hoeft niet, de worst is op zich al zout genoeg.

Artikel gepubliceerd door op 29/07/2008

Deze fiche maakt deel uit van de gids Gids Gezonde voeding en slank, rubriek Lichte menu's

Vindt u het artikel interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Avatar de Delimanjoo
Door Delimanjoo 28/03/13 - 22.30
Fitheid begint met een gezonde voeding en gezond koken. Tradioneel koken zonder vetstof en water. Gezond koken met succesgarantie! Beter eten. Beter leven. Kom naar één van onze kookdemo's, leer ...

Uw interactief gedeelte over Voeding

Neem deel aan de meest recente discussies

  • Van de specialist kreeg ik volgend dieet dat vezelrijk is en weinig tot geen lucht in de darmen ...

    Par Pelsie 27/11/2011 - 13h15

    4
    antwoorden
    3470 raadplegingen
  • Hallo Iedereen,        Ik heb dit artikel gelezen: ...

    Par Eddie 07/11/2011 - 00h18

    0
    antwoord
    1269 raadplegingen
  • ik ken ook mensen die heel positief zijn over herbalife

    Par miekea 20/09/2012 - 12h42

    3
    antwoorden
    1437 raadplegingen
  • Hello, Ik wil ook mijn ervaring meedelen Ik ben bijna 70jaar en had heel mijn leven volkoren brood ...

    Par spotter016 20/12/2012 - 12h33

    1
    antwoord
    1769 raadplegingen
  • En mag ik vragen hoe jij dat gebruikt? ik heb er geen enkele kennis mee groetjes Nathalie

    Par Lielieke 28/08/2015 - 08h44

    2
    antwoorden
    2453 raadplegingen
  • Hallo, Mensen die iets willen doen aan hun lijn, gezondheid, conditie, vitaliteit, ..Met Herbalife ...

    Par stephanie 12/04/2012 - 19h38

    3
    antwoorden
    1437 raadplegingen
  • Na elke maaltijd heb ik een opgeblazen gevoel in m'n buik. M'n buik begint te grommelen, en ik ...

    Par katrien 03/02/2011 - 15h49

    4
    antwoorden
    3470 raadplegingen
  • Hallo Iedereen,        Ik heb dit artikel gelezen: ...

    Par Eddie 07/11/2011 - 00h18

    0
    antwoord
    1269 raadplegingen
  • Volgens de ene instelling voor kinderwelzijn horen aardappelen thuis in de eerste, vaste ...

    Par Johnno 29/03/2012 - 10h22

    2
    antwoorden
    849 raadplegingen
  • Hey hey,   Voor mensen die tips willen om meer vezels binnen te krijgen, poste ik ...

    Par SpunkyMindfood 13/08/2012 - 16h53

    1
    antwoord
    1769 raadplegingen
  • Fitheid begint met een gezonde voeding en gezond koken.Tradioneel koken zonder vetstof en ...

    Par Delimanjoo 28/03/2013 - 22h30

    0
    antwoord
    1260 raadplegingen
  • ik heb al veel ervaring met Herbalife en ben er indertijd 40 kilo mee afgevallen. Nu na 9 jaar ben ...

    Par prutske42 03/01/2013 - 16h48

    2
    antwoorden
    2453 raadplegingen
  • Hey hey,   Voor mensen die tips willen om meer vezels binnen te krijgen, poste ik ...

    Par SpunkyMindfood 13/08/2012 - 16h53

    1
    antwoord
    1769 raadplegingen
  • Hallo, Mensen die iets willen doen aan hun lijn, gezondheid, conditie, vitaliteit, ..Met Herbalife ...

    Par stephanie 12/04/2012 - 19h38

    3
    antwoorden
    1437 raadplegingen
  • Volgens de ene instelling voor kinderwelzijn horen aardappelen thuis in de eerste, vaste ...

    Par Johnno 29/03/2012 - 10h22

    2
    antwoorden
    849 raadplegingen