PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van januari - n°8

Mise à jour le 06/01/2009 - 00h00
-A +A

Een licht menu dat kinderen makkelijk kunnen bereiden met de hulp van mama of papa.

PUB

Hoeveelheden voor 4 personen

Ceviche van doradeZie recept Groentesalade met zeevruchten Zie recept Kwark Piramide van sorbets Volkorenbrood

Werkwijze

Ceviche van dorade4 personenBereidingstijd: 20 minuten Marineertijd: 2 uur IngrediëntenDoradefilet: 500 gGele citroenen: 3Limoenen: 2Bos uitjes: 8Koriander: 6 takjes Platte peterselie: 6 takjes Cayennepeper: 1 snuifje Suiker: 2 snuifjes Kerstomaten: 16Peper en zout Snij de dorade in grote stukken en leg ze in een slakom. Pers het citroensap uit en giet het erbij. Schil de uitjes en hak ze fijn, samen met een deel van hun staart. Hak de koriander en de platte peterselie fijn. Doe de uitjes in de slakom, samen met de helft van de kruiden, de suiker en de cayennepeper. Strooi er peper en zout over. De vis moet goed gemarineerd zijn. Proef de bereiding en doe er eventueel nog zout en cayennepeper bij. Bedek de slakom met vershoudfolie en zet hem gedurende twee uur op een koele plaats. Spoel de kerstomaten, droog ze af en snij ze in vieren. Voeg ze bij het serveren toe aan de rest van de kruiden. Breng de bereiding op smaak. Groentesalade met zeevruchten 4 personen Bereidingstijd: 40 minuten Bereid de salade terwijl de vis aan het marineren is IngrediëntenKokkels: 400 gBonte kamschelpen: 200 gGekookte kleine garnalen: 200 gNieuwe aardappeltjes: 400 gPrinsessenboontjes: 250 gWorteltjes met loof: 2 bossen Olijfolie: 3 eetlepels Kervel: 1 bos Xérèsazijn Peper en zout Schraap de aardappeltjes en de wortelen schoon onder de kraan en snij ze in middelgrote stukken. Spoel de prinsessenboontjes. Stoom de groenten gedurende ongeveer 15 minuten. Spoel de kokkels goed, doe ze in een pan met het deksel erop en laat ze koken op een sterk vuur, zodat ze opengaan. Meng ze regelmatig dooreen. Schakel het vuur uit zodra de kokkels zijn opengegaan. Laat ze uitlekken, vang het vocht op en filter het door een fijne linnen doek of met een puntzeef. Gooi de schelpen weg. Spoel de bonte kamschelpen en veeg ze schoon. Verwarm één eetlepel olie in een pan en braad de kamschelpen gedurende 2 minuten aan. Laat ze uitlekken op keukenpapier en giet de olie weg. De saus bereiden Snij de kervel fijn met een schaar. Kook het vocht van de kokkels in een pannetje, tot het voor de helft is ingekookt. Giet het in een kom en voeg er twee eetlepels olijfolie en azijn aan toe. Strooi er peper en zout over en klop het mengsel op. Verdeel de groenten over de schotel. Leg er de garnalen, de kokkels en de kamschelpen op. Giet er saus over en strooi er kervel op. Dien het gerecht lauw of koud op. U kunt deze salade ook bereiden met ingevroren zeevruchten. Piramide van sorbets 4 personen Bereidingstijd: 1 uur IngrediëntenNiet-behandelde sinaasappel: 1Niet-behandelde citroen: 1 Suiker: 100 gSorbet van frambozen: 1 doos Sorbet van mandarijn: 1 doos Sorbet van groene appel: 1 doos Sorbet van lychee: 1 doos Sorbet van citroen: 1 doos Bakkersmeringues: 4Dessertchocolade: 1 reep Snij met een fijnschiller de sinaasappel- en citroenschilletjes in fijne reepjes. Laat de suiker smelten in twee glazen water (20 cl). Voeg er de schilletjes aan toe op het moment dat de suiker kookt en laat ze gedurende 10 à 15 minuten konfijten. Neem de pan van het vuur, laat de schilletjes afkoelen in de siroop, laat ze uitdruppen en leg ze op een rooster. Verkruimel de meringues boven een bord. Vorm sorbetbollen met een ijsschep. Leg ze één voor één in cirkelvorm op een ronde schotel en wissel daarbij de kleuren af. Is de cirkel vol, strooi er dan de meringueschilfers over en leg er een kleinere bollenkrans op. Doe zo verder tot u een piramide krijgt, met één bol als top. Stop de schotel een paar minuten in de diepvries als de bollen onderaan beginnen te smelten, en doe vervolgens verder. Is de piramide klaar, prik dan de schilletjes op de buitenste bollen. Hou de sorbetpiramide in de diepvries tot u het gerecht serveert. Snij de chocolade in stukjes, laat ze smelten in een pan (in bain-marie) of in de microgolfoven, giet de saus in een kommetje en serveer ze apart.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 08/06/2004 - 00h00 en geüpdatet op 06/01/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ