PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van februari - n°1

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 03/02/2004 - 00h00
-A +A

Een evenwichtig, maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.

PUB

Hoeveelheden voor 2 personen

Witlofsalade met sinaasappel Witlofstruiken: 2Sinaasappel: 1Parmentier van vis Zie receptYoghurt (2)Fruit (300 g)Volkorenbrood (30 tot 50 g)

Werkwijze

SaladeVerwijder de voet van de witlofstruiken en de eerste bladeren als die beschadigd zijn. Spoel ze niet, maar veeg ze schoon. Snij ze in fijne stukken en giet er het sinaasappelsap over. Parmentier van vis 4 personenBereidingstijd: 40 minuten IngrediëntenAardappelen: 1 kg Fijngehakt bieslook: 1 bos Fijngehakte peterselie: ½ bos Verse visfilets: 300 gGerookte forelfilets: 300 g Limoen: 1Lichte room: 25 clBoter: 40 gKook de aardappelen in hun schil in zout water. Hak het bieslook en de peterselie fijn. Leg de twee verse visfilets in borrelend zout water en haal ze eruit zodra het water begint te koken. Laat ze uitlekken op absorberend papier. Snij de filets in stukken en leg ze in een terrine. Rasp het citroenschilletje en voeg het bij het gerecht, net als de jus, de helft van de room en het bieslook. Meng alles goed dooreen. Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7). Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en haal ze door de pureestamper. Voeg er de boter aan toe, meng ze met de puree en doe er vervolgens de rest van de room en de peterselie bij. Strooi er peper en zout op. Doe de helft van de puree in een ovenschotel, doe er de visbereiding bij en bedek de schotel met de rest van de puree. Strijk het oppervlak mooi glad en stop het gerecht ongeveer 10 minuten in de oven. Serveer het warm of lauw.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 03/02/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ