• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Evenwichtige afslankmenu's van februari - n°4

Evenwichtige afslankmenu's van februari - n°4Een evenwichtig, maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.

Hoeveelheden voor 2 personen

Zuurkoolsalade met appel Rauwe zuurkool: 200 g Groene appel: 1Aardnootolie: 1 eetlepel Citroen: 1Gehakte biefstuk met peterselie Gehakte biefstuk: 2 Margarine met zonnebloemolie: 5 g Peterselie: ¼ bos Gestoofde jonge artisjokken met peperZie recept Kwark Fruit (300 g)Volkorenbrood (30 tot 50 g)

WERKWIJZE

Zuurkoolsalade Spoel de zuurkool goed, giet ze af en druk ze tussen uw handen. Meng er de in kleine stukjes gesneden of geraspte appel door. Breng het gerecht op smaak met een eetlepel aardnootolie of citroensap. Gehakte biefstuk met peterselie Hak de peterselie fijn en vermeng ze met het vlees vóór u het bakt. Gestoofde jonge artisjokken met peper2 personen Bereidingstijd: 45 minuten IngrediëntenTros gestoofde artisjokken: 1 Citroen: 1of ingevroren artisjokharten: 300 g Spekblokjes: 1 zakje Ui: 1Olijfolie: 1 eetlepel Wortel: 1Provencaalse kruiden Witte wijn: 1 glas Gevogeltefond: 1 koffielepel Peterselie, kervel Peper en zout Als u verse artisjokken gebruikt: snij de staart af, laat daarbij 3 cm stengel over en snij vervolgens elke paprika in de lengte in tweeën. Besprenkel ze beetje bij beetje met citroensap. Gebruikt u ingevroren artisjokken, gebruik ze dan als zodanig, zonder ze te ontvriezen. Laat de spekblokjes 5 minuten koken in water en giet ze af. Schil de ui en hak hem fijn. Schil de wortel en snij hem in blokjes. Fruit ze samen met de spekblokjes in de olijfolie. Giet alles af en giet de olie weg. Stop het geheel in de stoofpan en doe er de Provencaalse kruiden bij. Doe er het deksel op, verlaag het vuur en laat het gerecht ongeveer 5 minuten stoven. Roer er ook af en toe in. Giet er de witte wijn bij en maak een bouillon. Verdun de gevogeltefond in een groot glas water. Doe de artisjokken in de stoofpan en voeg er de bouillon bij. Doe er geen zout bij (het spek en de fond zijn al zout genoeg), wel peper. Doe er het deksel op en laat gedurende 20 minuten koken op een zacht vuurtje. Haal er de spekblokjes uit en gooi ze weg. Breng het gerecht op smaak en doe er de fijngehakte kruiden bij alvorens te serveren.

Artikel gepubliceerd door op 24/02/2004

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Ananasdieet

  • Ananas heeft al decennialang de diepgewortelde reputatie een vrucht te zijn die de overtollige kilo's doet verdwijnen, ...
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating