• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Evenwichtige afslankmenu's van december - n°3

Evenwichtige afslankmenu's van december - n°3
Mijn allerbeste wensen... Dit fijnproeversmenu is zo licht mogelijk. Het dessert is ietwat gesuikerd, maar als u na de lunch een stevige wandeling maakt, raakt u de ingenomen calorieën meteen weer kwijt.

Reeboknootjes met pepersaus

6 personenBereidingstijd: 40 minuten IngrediëntenReebokzadel: 1,5 kgSjalotten: 2Wortel: 1Prei: 1Selderij: 1 tak Peperbolletjes: 5Kalfsfond in poedervorm: 2 eetlepels Bloem: 2 eetlepels Pakje Provencaalse kruiden: 1 Vloeibare room: 10 cl Aardnootolie: 1 eetlepel Margarine: 10 gIngevroren selderijpuree: 800 gPeper en zoutOntbeen het zadel en snij het in 6 tournedos. U kunt dat ook laten doen door de slager. Bereid de saus: Snij de beenderen van het zadel in stukken. Schil en spoel de groenten en snij ze in blokjes. Maal de peperbolletjes fijn. Maak de kalfsfond klaar met 15 cl water. Warm de olie op in een sauteerpan, doe de stukgesneden beenderen erin en laat ze bruinen. Voeg er de fijngemalen peper en de groenten aan toe, en laat het gerecht fruiten op een middelzacht vuur. Strooi er de bloem over en meng alles goed dooreen. Is de bloem een beetje bruin, giet er dan de kalfsfond over. Strooi er zout over en voeg er de Provencaalse kruiden aan toe. Laat ongeveer 15 minuten bakken. Haal de pan van het vuur, bedek ze en laat ze even rusten. Giet de saus door de (punt)zeef boven een pan. Laat ze zachtjes opwarmen, doe er de room bij, breng ze op smaak en laat ze ongeveer 10 minuten koken op een zacht vuurtje. Hou de saus warm. Warm de selderijpuree op. Bestrooi de reeboknootjes met peper en zout. Bak ze in de margarine in een pan met antiaanbaklaag. Let erop dat ze aan de binnenkant mooi roze blijven. Giet ze af (giet het bakvet weg) en schik ze op de warme schotel. Maak bolletjes van de selderijpuree en schik ze rond het vlees. Giet er de warme saus over. U kunt de saus op voorhand bereiden en stoppen net vóór u ze door de puntzeef haalt. Dit gerecht is niet vet. Bovendien kan iedereen zoveel saus nemen als hij wil, en ze is evenmin vet.

Gestoofde schorseneren met peterselie

6 personen Bereidingstijd: 10 minuten Ingrediënten Schorseneren: 2 grote blikken Margarine met zonnebloemolie: 15 g Peterselie: ½ bos Giet de schorseneren af en spoel ze onder de kraan. Stoof ze zachtjes in de margarine en draai ze regelmatig om. Hak de plukken peterselie fijn en voeg ze toe bij het serveren.

Artikel gepubliceerd door op 23/12/2003

Deze fiche maakt deel uit van de gids Gids Gezonde voeding en slank, rubriek Lichte menu's

Vindt u het artikel interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Avatar de Delimanjoo
Door Delimanjoo 28/03/13 - 22.30
Fitheid begint met een gezonde voeding en gezond koken. Tradioneel koken zonder vetstof en water. Gezond koken met succesgarantie! Beter eten. Beter leven. Kom naar één van onze kookdemo's, leer ...

Uw interactief gedeelte over Voeding

Neem deel aan de meest recente discussies

  • Van de specialist kreeg ik volgend dieet dat vezelrijk is en weinig tot geen lucht in de darmen ...

    Par Pelsie 27/11/2011 - 13h15

    4
    antwoorden
    3470 raadplegingen
  • Hallo Iedereen,        Ik heb dit artikel gelezen: ...

    Par Eddie 07/11/2011 - 00h18

    0
    antwoord
    1269 raadplegingen
  • ik ken ook mensen die heel positief zijn over herbalife

    Par miekea 20/09/2012 - 12h42

    3
    antwoorden
    1437 raadplegingen
  • Hello, Ik wil ook mijn ervaring meedelen Ik ben bijna 70jaar en had heel mijn leven volkoren brood ...

    Par spotter016 20/12/2012 - 12h33

    1
    antwoord
    1769 raadplegingen
  • En mag ik vragen hoe jij dat gebruikt? ik heb er geen enkele kennis mee groetjes Nathalie

    Par Lielieke 28/08/2015 - 08h44

    2
    antwoorden
    2453 raadplegingen
  • Hallo, Mensen die iets willen doen aan hun lijn, gezondheid, conditie, vitaliteit, ..Met Herbalife ...

    Par stephanie 12/04/2012 - 19h38

    3
    antwoorden
    1437 raadplegingen
  • Na elke maaltijd heb ik een opgeblazen gevoel in m'n buik. M'n buik begint te grommelen, en ik ...

    Par katrien 03/02/2011 - 15h49

    4
    antwoorden
    3470 raadplegingen
  • Hallo Iedereen,        Ik heb dit artikel gelezen: ...

    Par Eddie 07/11/2011 - 00h18

    0
    antwoord
    1269 raadplegingen
  • Volgens de ene instelling voor kinderwelzijn horen aardappelen thuis in de eerste, vaste ...

    Par Johnno 29/03/2012 - 10h22

    2
    antwoorden
    849 raadplegingen
  • Hey hey,   Voor mensen die tips willen om meer vezels binnen te krijgen, poste ik ...

    Par SpunkyMindfood 13/08/2012 - 16h53

    1
    antwoord
    1769 raadplegingen
  • Fitheid begint met een gezonde voeding en gezond koken.Tradioneel koken zonder vetstof en ...

    Par Delimanjoo 28/03/2013 - 22h30

    0
    antwoord
    1260 raadplegingen
  • ik heb al veel ervaring met Herbalife en ben er indertijd 40 kilo mee afgevallen. Nu na 9 jaar ben ...

    Par prutske42 03/01/2013 - 16h48

    2
    antwoorden
    2453 raadplegingen
  • Hey hey,   Voor mensen die tips willen om meer vezels binnen te krijgen, poste ik ...

    Par SpunkyMindfood 13/08/2012 - 16h53

    1
    antwoord
    1769 raadplegingen
  • Hallo, Mensen die iets willen doen aan hun lijn, gezondheid, conditie, vitaliteit, ..Met Herbalife ...

    Par stephanie 12/04/2012 - 19h38

    3
    antwoorden
    1437 raadplegingen
  • Volgens de ene instelling voor kinderwelzijn horen aardappelen thuis in de eerste, vaste ...

    Par Johnno 29/03/2012 - 10h22

    2
    antwoorden
    849 raadplegingen