PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van april - n°7

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 19/04/2005 - 00h00
-A +A

Een evenwichtig en smakelijk, vetarm menu, bereid met seizoensproducten. Met de praktische boodschappenlijst helpt deze bladzijde u om voor het hele gezin een evenwichtige voeding op tafel te brengen zonder angst voor overgewicht - misschien verliest u er zelfs wat kilo's door.

PUB

Krabbensoep

Benodigdheden voor 4 personenKleine krabben: 4 Tomaten: 3Uien: 2Look: 3 teentjesOlijfolie: 1 eetlepelTijm: 1 takjeLaurier: 1/2 blaadjeVisbouillon: 1 literBieslook: 10 sprietjesDompel de krabben 2 minuten onder in kokend water. Laat uitlekken. Maak de tomaten schoon, verwijder de pitjes, snijd in stukken. Maak de uien en teentjes look schoon en hak ze fijn. Warm een eetlepel olijfolie op in een pan. Leg er de krabben in en draai af en toe om. Als ze rood zijn, de tomaten, uien, look, het takje tijm en 1/2 blaadje laurier toevoegen. Roeren. De bouillon toevoegen. Gedurende 30 minuten laten pruttelen.Haal de krabben eruit en verwijder de schaal. Hak het vlees met een mes in stukjes en bewaar. Mix de bouillon. Kruid indien nodig. Snijd de bieslook fijn. Giet de soep in een soepterrine of in de borden. Strooi het krabbenvlees er bovenop. Afwerken met bieslook.

Ovenschotel met aubergines en tomaten

Benodigdheden voor 4 personen Aubergines: 2Tomaten: 6Tijm: enkele takjesOlijfolie: 2 eetlepelsPaneermeelWas en snijd de aubergines en tomaten in schijfjes. Meng ze in en slakom met wat olijfolie, verbrokkelde tijm, zout en peper. Leg de schijfjes in een ovenschotel en wissel de groenten telkens af. Kook ongeveer 30 minuten op een temperatuur van 180°C (stand 6). Bestrooi 10 minuten voor het einde van de kooktijd met paneermeel.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 19/04/2005 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ