• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Europees parlement tegen obesitas bij kinderen

Europees parlement tegen obesitas bij kinderen In 2010 zullen er in Europa meer dan 23 miljoen kinderen zijn met overgewicht of obesitas. Een rapport van de commissie Volksgezondheid, Milieu en Voedselveiligheid dat op 6 juni goedgekeurd werd eist dat er maatregelen getroffen worden om de plaag in te dijken.

Voorlichting en preventie op school

Het Europees parlement pleit voor schoolprogramma's waarin voldoende ruimte is voor evenwichtige voeding en lichaamsbeweging en hoe die deel kunnen uitmaken van het gedrag van kinderen.
Bovendien moet de kwaliteit van de schoolmaaltijden opgevoerd worden, onder meer door de introductie van automaten met vers fruit en verse groenten in alle scholen.
Een andere maatregel in de strijd tegen obesitas is het verkoopsverbod op vette, suikerrijke en zoute drankjes en voedingswaren in scholen.

Kleurcode verplicht

Verstaanbare en volledige informatie op etiketten zijn dé sleutel bij het kiezen voor goede, uitstekende en minder goede voedingsmiddelen. De richtlijn over informatie op etiketten van voedingswaren moet herzien worden zodat de consument weet wat hij koopt. Daarbij zouden fabrikanten verplicht worden om kleurcodes te gebruiken.

Artikel gepubliceerd door op 01/07/2008

Bronnen: Persdienst Europees Parlement: Obesitas op jonge leeftijd aanpakken, Juli 2008

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten