Euromelanoma: gratis screening op melanoom

Euromelanoma: gratis screening op melanoomVoor de tiende keer organiseren Belgische dermatologen Euromelanoma, een dag waarop men zijn huid gratis kan laten onderzoeken op huidkanker.

Euromelanoma: dit jaar op maandag 11 mei


Noteer het in uw agenda! Op 11 mei openen dermatologen in heel België de deuren van hun praktijk voor een gratis screening van het maligne melanoom, een kwaadaardige vorm van huidkanker. In 2007, namen in België 263 dermatologen aan de actie deel, waardoor de kans groot is dat u in uw buurt een deelnemende huidspecialist vindt. Om een afspraak te maken, kunt u telefoneren naar het callcenter van Euromelanoma op het nr. 0903 101 11 (1,50 euro per minuut). Men zal u informeren over de voor u dichtstbijgelegen deelnemende praktijk. Een afspraak maken kan alleen via dit callcenter, maar u kunt voor bijkomende informatie terecht op dit mailadres: euromelanoma2009@gmail.com.

Waarom een gratis screeningsdag organiseren?


Omdat het maligne melanoom, de ergste vorm van huidkanker, jaarlijks nog 37.000 slachtoffers maakt in de hele wereld. En omdat zonnebaden en zelfs kunstmatige uv-stralen voor heel wat vrouwen een gewoonte blijven, hoewel alle bronnen en elke informatie eensluidend beweren dat overmatige blootstelling aan de zon slecht is voor de gezondheid. Het maligne melanoom ontwikkelt zich vanuit schoonheidsvlekken. Het is niet de meest voorkomende, maar wel de gevaarlijkste vorm van huidkanker, die trouwens sinds de jaren 1970 meer en meer voorkomt. De schuldige is… de zon. Aangezien we allemaal, of toch bijna, regelmatig aan de zon blootgesteld worden, is het nuttig om af en toe een dermatoloog te raadplegen. Euromelanoma is dit jaar de ideale gelegenheid om een dergelijk bezoek te plannen.

Artikel gepubliceerd door op 28/04/2009

Bronnen: www.euromelanoma.org/belgium

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten