• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  4 mening
 • Commentaren (0)

Eten op reis: gevaren en oplichterij

Eten op reis: gevaren en oplichterij

Voeding en voedingswaren spelen een belangrijke rol als we op vakantie zijn.

Reizigersdiarree of turista oplopen, is geen pretje en kan uw vakantie compleet vergallen. Minder erg, maar heel onaangenaam is slecht eten op restaurant of op de terugweg naar het logement vaststellen dat het zogenaamde lokale product dat u peperduur hebt betaald in werkelijkheid een industrieel product is dat op de koop toe ingevoerd is. Een overzicht van de kleine dingen waarop u moet letten om gevaren en oplichters te vermijden.

Turista: hoe vermijden?

Wees op uw hoede met elk levensmiddel dat u los op straat koopt: stukken meloen, ijsjes, broodjes, enz. Ze hebben liggen ‘marineren’ in de zon en de hygiëne van de verkopers en hun tentje laat vaak te wensen over. Koop deze waren liever in een supermarkt.

Als u in een heel ver of exotisch land bent, drinkt u best geen kraantjeswater. Vergeet op restaurant de karaf  met water en vraag om de fles water die u bestelt in uw bijzijn open te maken. Als de dop er al af is, is de fles heel waarschijnlijk gevuld met kraantjeswater. Dit soort oplichterij komt veel voor.

Rauwe groenten en fruit houden een groot risico op turista in. Ga eerder voor gestoofde of gekookte groenten en kies voor fruit dat u zelf schilt nadat u uw handen gewassen hebt. De mensen die uw fruitsla klaarmaken, doen dat zelf misschien niet altijd!

Zorg er ook voor dat iedereen in het gezin regelmatig en overal zijn handen wast. En stop vochtige tissues of een ontsmettende vloeistof in uw tas als u op stap gaat.

Restaurants: welke moet u mijden?

Om te voorkomen dat u opgelicht wordt en/of na het eten ziek en/of ontgoocheld bent, gaat u best niet overhaast te werk. Stap dus niet om het even welk restaurant binnen, ook niet als u ergens een uitstap maakt en uitgehongerd bent. 

Hebt u geen papieren gids mee? Verken dan veiligheidshalve vooraf het terrein op internet. Tripadvisor geeft tips voor restaurants over de hele wereld. Lees de commentaren van de klanten. Zo kunt u de restaurants mijden veel negatieve kritiek krijgen. 

Maakt u een avontuurlijke tocht? Stap dan nooit een restaurant binnen zonder eerst de menukaart te bekijken die buiten hangt of staat. Ziet u geen kaart? Zet uw tocht dan voort of ga naar binnen en kijk de kaart in voor u aan tafel gaat zitten.

Als de kaart oneindig lang is, gaat het zeker om industrieel bereide gerechten, wat ook het niveau van het huis is. Laat u in dat geval ook niet misleiden door omschrijvingen zoals «van de chef», «snel klaar » of «zelfgemaakt ». De ‘kok’ van dienst, en dat is niet vaak een gediplomeerd kok (soms is het de bordenwasser!), hoeft maar drie grepen peterselie bij een diepgevroren paella te doen en die in de micro-oven op te warmen om er de term «van het huis» te kunnen opkleven.

Als u aan een tafel hebt plaatsgenomen, ga dan meteen even op verkenning in de toiletten. Zijn ze vuil? Vertrek dan weer en bedenk een of ander excuus. De kans is namelijk groot dat de hygiëne in dat restaurant niet meteen de grootste zorg is en dat u ’s anderendaags ziek bent. 

Artikel gepubliceerd door op 25/07/2015

Bronnen: http://www.tripadvisor.fr http://www.bienvenue-a-la-ferme.com/le-reseau

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten