Escabeche van sardines en gekonfijte zomergroenten

Recept aangemaakt op 31/08/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 22/07/2015 - 09h29
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen

16 sardines
6 teentjes look
bloem
4 eetlepels olijfolie
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 laurierblad
1 klein rood pepertje
25 cl wijnazijn
1 gele paprika
1 groene paprika
1 rode paprika
2 courgettes
1 aubergine
3 tot 4 takjes platte peterselie
zout
versgemalen peper

Bereiding

Deze schotel wordt de dag voordien klaargemaakt

Laat de sardines door uw visboer fileren.
Pel de teentjes look en plet ze.
Wentel de sardines in bloem, maar niet te veel! Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de visjes 2 tot 3 minuten. Draai ze halverwege de baktijd om.
Haal de visjes uit de pan en leg ze in een schotel.
Doe nu de tijm, de rozemarijn, de laurier, de look en het pepertje in de pan en stoof 1 minuut op een heel hoog vuur. Giet de azijn erbij, draai het vuur lager en laat nog een minuut verder stoven. Roer intussen goed.
Giet dit sausje over de sardines. Hou de schotel scheef tot het sausje mooi gelijkmatig verdeeld is. Laat afkoelen en zet 24 uur in de koelkast.
Was alle groenten. Snij de paprika's open en verwijder alle zaadjes en zaadlijsten. Schil de courgettes en de aubergine niet.
Snij alle groenten in kleine blokjes. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpot en stoof de groenten al roerend op een hoog vuur. Bestrooi met wat zout. Draai het vuur lager en laat de groenten nog 30 minuten verder garen. Bestrooi met peper.
Doe ze dan door een (punt)zeef en zet ze enkele uren in de koelkast.
Was net voor het opdienen de peterselie, droog hem, stroop de blaadjes af en hak ze fijn.
Leg de sardines allemaal mooi naast elkaar in een rechthoekige schotel en giet er de gekonfijte groenten over. Leg er een andere schotel op en draai om zodat de sardines bovenaan liggen. Strooi de peterselie erover en dien op.

U kunt ook individuele borden opdienen. Gebruik dan voor elk bord een vierkante vorm en leg daarin de sardines, gevolgd door de groenten. Draai vervolgens om op een ander bord.
U kunt de sardines en de gekonfijte groenten ook apart opdienen.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 31/08/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 22/07/2015 - 09h29
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB