Erwtjes op huisvrouwenwijze

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diététicienne op 18/06/2013 - 18h03
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

Erwten: 1,5 kg
Lente-uitjes: 1 bussel
Slaharten: 4
Verse jonge worteltjes: 6
Gerookt spek: 100 g
Tijm: 1 takje
Zout, peper

Bereiding van de erwtjes op huisvrouwenwijze

Haal de erwten uit hun dop.
Schil de lente-uitjes en behoud 3 à 4 cm stengel.
Was de slaharten.
Schil de jonge worteltjes en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm.
Snijd het gerookte spek in reepjes.

Bak in een stoofpan de spekreepjes op een middelgroot vuur. Haal ze uit de pan en gooi het vet weg.
Doe de erwtjes in de stoofpan. Voeg de spekreepjes toe samen met de uitjes, de slaharten, de worteltjes en het takje tijm. Meng goed.
Overgiet met een 1/2 glas water. Wacht met zouten (het spek is al zout en de schaal van de erwten wordt taai door met zout te koken).
Dek de pan af en laat de bereiding gedurende 20 minuten op een zacht vuurtje sudderen.

Haal het deksel van de pan en laat het kookvocht lichtjes inkoken.

Proef en breng zo nodig op smaak. Schep alles op een dienbord en serveer warm.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diététicienne op 18/06/2013 - 18h03
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB