Erwtensoep met munt

Recept aangemaakt op 10/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/03/2017 - 17h04
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

Diepvrieserwtjes: 350 g
Lightroom: 5 eetlepels
Munt: 1/2 bosje
Peper en zout

U kunt deze soep zowel warm als koud eten. Eet u ze koud, maak ze dan op voorhand klaar en stop ze minstens twee uur in de koelkast.

PUB

Bereiding van erwtensoep met munt 

Breng lichtjes gezouten water aan de kook en doe er de erwtjes in zonder ze te ontdooien. Gebruik echter niet te veel water: ongeveer hetzelfde volume als dat van de erwtjes. Kook de erwtjes ongeveer 15 minuten.
Verwijder de stengel van de muntblaadjes en hak de blaadjes fijn.
Giet de room in een pan en breng ze aan de kook. Voeg er vervolgens de fijngehakte muntblaadjes aan toe. Meng alles goed dooreen en haal de pan van het vuur. Laat de room indringen in de munt tot de erwtjes gekookt zijn.
Haal de erwtjes uit het water met een schuimspaan. Mix ze en doe er het kookvocht bij dat u nodig hebt om de gewenste, min of meer dikke textuur te krijgen. Voeg er de room met de munt aan toe.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 10/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 16/03/2017 - 17h04
PUB