• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  28 mening
 • Commentaren (0)

Erotisch strelen: kruid uw liefdesleven

Erotisch strelen: kruid uw liefdesleven

Erotisch strelen, iedereen spreekt erover en bijna iedereen doet het, maar dat strelen is binnen een erotische relatie een moeilijk te beheersen onderdeel. Het is inderdaad een kwestie van evenwicht tussen de intensiteit van het verlangen en de zachtheid van de beweging. Men moet in elk geval vermijden om te snel over te gaan tot de volgende fase van de liefdesdaad...

Erotisch strelen: een beslissing van twee mensen

Erotische liefkozingen en spelletjes kan men vergelijken met een tantaluskwelling die een koppel zichzelf vrijwillig oplegt. Het komt eropaan opwinding te creëren en zolang mogelijk te behouden om ervan te kunnen genieten tot aan het orgasme. Daarin slagen is de opdracht van beide partners. Met z'n tweeën bewust beslissen om de boemeltrein van de liefde te nemen en niet de expresweg naar het genot. U hebt hiervoor geen schriftelijk contract nodig en ook geen chronometer om uw liefkozingen te timen, maar ervoor zorgen dat u allebei op dezelfde golflengte bent afgestemd, is altijd nuttig om achteraf frustratie te vermijden.

Erotiek: gebruik uw handen, uw mond en... al de rest

Om te vermijden dat u te snel en te ver gaat, verlaat de gewone wegen en waag u op andere paden. De armen, de kuiten, de rug, de schedel… Al deze zones zijn gevoelig voor erotische strelingen, maar ze zullen u niet te snel meeslepen naar de onvermijdelijke bestemming. Wie wil, kan er uren over doen om elkaar genot te verschaffen! Bent u bang om de intensiteit van het ogenblik niet te kunnen vasthouden, zorg dan voor wat variatie zoals Gérard Leleu het aanraadt in zijn bestseller "Le traité des caresses" (Handleiding van het strelen). Van een eenvoudige kus tot zelfs 'bijten' of strelen met de tong op alle mogelijke manieren…: de mond kan zowel de kusser als de gekuste heel veel genot bezorgen! Ook de handen hebben heel wat potentieel. Stevig strelen met de handpalm of licht strelen met de vingertoppen (of andersom). Strelen met de rug of de zijkant van de hand, of met de gesloten vuist om de vingergewrichten hun werk te laten doen: onderzoek elke mogelijkheid!

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 19/05/2015
Origineel artikel geschreven door op 09/03/2009

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten