Epilatie: Twijfels over een methode

Gepubliceerd door Aurélie Bastin, Gezondheidsjournaliste op 08/06/2009 - 00h00
-A +A

Enzymatische afbraak is in trek in de Verenigde Staten. Zal deze methode de laserbehandeling onttronen? Volgens de fabrikant, volstaat een beetje gel om onze benen definitief glad en mooi te krijgen. Toch heerst nog veel twijfel wat de beloften van deze nieuwe methode betreft.

PUB

Enzymatische epilatie: hoe werkt het?


Het principe is eenvoudig en de techniek min of meer pijnloos. De eerste stap (de delicaatste voor de overgevoeligen onder u) bestaat uit de epilatie met was van de te behandelen zone. Twee gels (een inhibitor en een activitor) worden daarna door een schoonheidsspecialiste op de huid aangebracht. Het mengsel van de twee gels bevat trypsine, een lichaamseigen enzym, en zou de haarfollikels binnendringen, waar het de eiwitten zou afbreken die nodig zijn voor de groei van de haartjes.

Verdeelde meningen


Volgens de fabrikanten van het product, zou deze epilatietechniek geschikt zijn voor elk type huid, ongeacht de kleur, en zou het mogelijk maken om na elke sessie een haarreductie van ongeveer 20% te bereiken. Maar hoe zit het nu in de praktijk? De commentaren van internetgebruiksters die het product getest hebben, zijn niet allemaal even positief. Sommige gebruiksters zijn er zeer gelukkig mee, maar die mening wordt niet door iedereen gedeeld. Sophia bijvoorbeeld is allesbehalve tevreden: "Ik heb deze techniek onder de oksels geprobeerd, maar zonder resultaat. Mijn schoonheidsspecialiste heeft toegegeven dat ze met deze methode nog nooit een volledige ontharing heeft kunnen bereiken, zelfs niet op een kleine zone!"

Gepubliceerd door Aurélie Bastin, Gezondheidsjournaliste op 08/06/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Hoe epileer je waar? Geüpdatet op 10/07/2007 - 00h00

Laser, scheermesje, epileercrème, elektrisch scheerapparaat, warme was, koude was, er zijn heel wat epileermiddelen, maar weet u ook welk middel het best past bij welke lichaamsplek? Het maken van een goede keuze is niet onbelangrijk.

Epilatie van de bikinilijn: welke methode moet u kiezen? Gepubliceerd op 09/06/2015 - 16h44

Scheren, epileren en depileren . Dit zijn de drie mogelijkheden om van onze ontsierende haartjes af te raken zonder dat u naar een dermatoloog of schoonheidsspecialiste moet. Maar als het om de epilatie van de bikinilijn gaat, zijn ze niet allemaal e...

Intieme ontharing en irritatie... Gepubliceerd op 23/12/2016 - 18h55

Ontharing van de intieme zone - de schaamstreek, de grote schaamlippen en de volledige geslachtszone - wordt almaar populairder. Maar anders dan sommige vrouwen (en mannen) soms denken, is deze methode allesbehalve hygiënisch. Intieme ontharing vergr...

Laser-epilatie voor een huid zonder haartjes Geüpdatet op 06/04/2009 - 00h00

Sinds de officiële goedkeuring van de eerste toestellen, dertien jaar geleden, kende laser-epilatie een steeds groeiend succes. Deze techniek wordt tegenwoordig door heel wat mensen toegepast.

Meer artikels