Energiedrankjes: met mate te gebruiken!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 18/01/2013 - 17h14
-A +A

In de Verenigde Staten belanden almaar meer mensen door energiedrankjes op de spoeddienst.

PUB

Twee blikjes energiedrank = 10 koppen koffie

Onder andere de volgende bijwerkingen werden bij deze drankjes vastgesteld: angstaanvallen, zeer snelle hartslag, hartinfarct, epilepsie en acuut nierfalen.

Ook in België werd door de Hoge Gezondheidsraad al op dit probleem voor de volksgezondheid gewezen. De raad riep op om het cafeïnegehalte van deze drankjes wettelijk te beperken.

 

Belangrijk om te weten: energiedrankjes zijn verrijkt met stimulerende stoffen, in tegenstelling tot andere sportdrankjes waar enkel extra vitamines en mineralen aan zijn toegevoegd.

 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 18/01/2013 - 17h14

Le Figaro

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Bestaat koffieverslaving echt? Gepubliceerd op 17/10/2014 - 16h53

Kan iemand verslaafd zijn aan cafeïne zoals aan een drug? Sommige koffieadepten zijn daar rotsvast van overtuigd. Deze alkaloïde heeft inderdaad een stimulerend effect op het lichaam, maar van echte verslaving kan toch niet gesproken worden. U kunt d...

Ik ben op dieet: wat mag ik drinken? Gepubliceerd op 28/04/2017 - 11h04

Wanneer men op dieet is om gewicht te verliezen, moet men ook veel drinken om het lichaam te helpen de afvalstoffen af te voeren. We moeten echter opletten, aangezien talrijke dranken het gewichtsverlies kunnen tegenwerken. Een klein overzicht van de...

Meer artikels