• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

En als u zichzelf nu eens streelde?

En als u zichzelf nu eens streelde? Zelfstreling is niet hetzelfde als massage en masturbatie: het is zichzelf op een liefdevolle manier verwennen, iets wat we veel te weinig doen. Ons lichaam heeft immers liefde nodig, niet alleen van een minnaar of minnares, maar ook van onszelf. Zichzelf waarderen is goed, zijn eigen lichaam koesteren nog beter…

Zelfstreling heeft niet de bedoeling zichzelf seksueel op te winden of een orgasme te bezorgen. Het is in de eerste plaats zijn eigen sensualiteit verkennen. Voelen hoe zacht de huid op bepaalde plaatsen is, en op andere ruwer en gevoeliger, zijn eigen lichaamsglooiingen bestuderen, observeren en genieten van het intieme contact met zijn eigen lijf.

Het kan daarbij gaan om een stevige, grondige massage, zachte strijkbewegingen, lichtjes kietelen, … Er zijn 1.001 mogelijkheden! U kunt daarbij ook een hulpmiddel gebruiken - een pluim, een zeer zacht of integendeel ruw weefsel, … - , als het maar prettig aanvoelt.

Wilt u nog verder gaan, dan kunt u ook uw geslachtsorganen strelen. De penis of de binnenkant van de vagina strelen en daarbij gewoon genieten van de zachte aanrakingen, zonder daarbij te fantaseren en zonder seksuele opwinding of een orgasme na te streven. U vindt dat vreemd? En toch bestaan uw geslachtsorganen 24 uur op 24, en niet alleen tijdens momenten van seksuele opwinding! Ze aandacht geven en verwennen buiten uw lichaamsverzorging en buiten het vrijen is volkomen natuurlijk!

Wat kunt u daarbij winnen?

 • Mannen kunnen op die manier hun lichaam beter leren kennen. Zo kunnen ze hun zaadlozing gemakkelijker controleren als ze geregeld zichzelf strelen.
 • Vrouwen kunnen beter vertrouwd raken met hun geslachtsorganen en ze beter integreren in hun seksualiteitsbeleving. Het kan hun seksleven alleen maar ten goede komen, vooral als ze enigszins geremd zijn.
 • Als u op een vriendschappelijke of liefdevolle manier omgaat met uw lichaam, zult u het automatisch leren waarderen als een 'beminnenswaardig' lichaam dat liefde van anderen verdient. En als uw lichaam liefde krijgt van iemand anders, zal het zich nog meer ontplooien...

Artikel gepubliceerd door op 06/01/2004

Vindt u het artikel interessant?