PUBLICITÉ

En als dromen uw leven nu eens echt kon veranderen?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 15/06/2009 - 00h00
-A +A

Wanneer u droomt, zijn uw hersenen bijzonder productief. Hetzelfde kan gezegd worden tijdens uw bewuste mijmeringen. Waarom zou u niet leren om uw dromen en mijmeringen positief en weldoordacht te oriënteren? Ze kunnen u helpen om problemen op te lossen en misschien zelfs om uw leven positief te beïnvloeden.

PUB

Hoe kunnen uw eenvoudige mijmeringen u van nut zijn?


Dr. Michel Dib: Het principe is het volgende: uw bewuste mijmeringen kunnen positief aangewend worden ten dienste van uw handelingen. Met andere woorden, wanneer u bewust droomt, kunnen uw hersenen oplossingen vinden voor uw problemen.

Wanneer u tijdens uw slaap droomt, worden uw hersenen plots zeer actief, wat bewezen wordt door opgenomen elektro-encefalogrammen (EEG). De hersenen zijn dus blijkbaar hard aan het werken wanneer u droomt. Ditzelfde fenomeen werd onlangs ook vastgesteld tijdens bewuste dromen. Even uw gedachten laten afdwalen en dromen is dus geen tijdverlies. Het is een handeling die het u mogelijk zou kunnen maken uw ideeën en inspanningen te bundelen, positieve mechanismen in gang te zetten, regelmatig aan zelfsuggestie te doen, enz.

De hersenen maken geen onderscheid tussen enerzijds verbeelding en anderzijds wat echt zichtbaar is. Als mensen de hersenen een beeld van succes of geluk voorhouden, zullen de hersenen alle mechanismen die daaruit voortvloeien, in gang zetten. Zowel realiteit als verbeelding worden daarin verwerkt. Wie de hersenen tijdens een bewuste droom positieve elementen voorschotelt, zal merken dat de hersenen er alles aan doen om in die richting voort te doen. De droom doet een beroep op het motivatiesysteem en maakt daarbij gebruik van hormonen met een heilzame werking voor de hersenen. Een droom is dus een manier om de eigen motivatie te activeren en in de realiteit om te zetten.

Hoe pakken we het aan in de praktijk? Hoe kunnen we onze dromen in ons voordeel aanwenden?


Dr. Michel Dib:
1) Laten we het voorbeeld nemen van een moeilijke situatie. Het volstaat voor onszelf een oplossing te bedenken, alsook ons onze geestesgesteldheid voor te stellen op het ogenblik dat we erin slagen de zaak op te lossen. Als we ons dan gedurende 15 tot 30 minuten alle mogelijke details voor de geest kunnen halen, slagen we erin onze hersenen te impregneren met die positieve elementen.

2) Spontane, korte en snelle dromen, die in moeilijke omstandigheden uw hersenen inpalmen, mag u niet verwerpen. U moet ze integendeel proberen grondig te onderzoeken. Het gaat om positieve boodschappen vanuit het onbewuste (spontane hypnotische toestand) die naar het bewuste worden gestuurd om het te helpen, op te peppen en aanwijzingen te geven om het probleem op te lossen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 15/06/2009 - 00h00 Dr. Michel Dib is neuroloog in het Parijse Pitié-Salpêtrière-ziekenhuis. Hij is lid van de Franse vereniging voor neurologie en auteur van talrijke boeken en publicaties, zowel bestemd voor het grote publiek als voor de wetenschappelijke pers.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ