Elke dag uw haar wassen: een goeie of slechte zaak?

Geüpdatet door Elise Dubuisson, gezondheidsjournaliste op 13/01/2016 - 10h45
-A +A

PUB

Vandaag: veel zachtere shampoos voor onze haren

Intussen is er veel veranderd en zijn de verzorgingsproducten voor het haar veel zachter. Ze veroorzaken geen seborroe meer (overmatige afscheiding van talg) als reactie op het wassen. Als de gedachte om met ongewassen haar het huis uit te gaan u niet lekker zit, kunt u dus zonder probleem elke dag uw haar wassen. Zorg er dan wel voor dat u een zachte shampoo gebruikt en gebruik ook geen speciale shampoos voor vet haar. Die laatste zijn ietsje agressiever. De algemene raad is om die hooguit één keer per week te gebruiken.

 

Het abc van een goede shampoo

  • Gebruik niet te veel shampoo. Een toefje volstaat. Zo spaart u meteen ook geld!

  • Laat het product vooral tegen de hoofdhuid aan schuimen. Daar bevindt zich de talg die weggewerkt moet worden. De punten profiteren bij het spoelen van de shampoo.

  • Spoel uw haar overvloedig zodat er echt niets overblijft van de shampoo.

  • Mijd maskers en andere haarproducten voor naverzorging. Ze zijn niet onmisbaar en bij te veelvuldig gebruik verzwaren ze het haar makkelijk. Eén keer per week is een goed ritme als u toch niet zonder kunt.

Initialement publié par Elise Dubuisson, gezondheidsjournaliste le 11/04/2012 - 09h43 et mis à jour par Elise Dubuisson, gezondheidsjournaliste le 13/01/2016 - 10h45
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB