PUBLICITÉ

Eiwitdieet of proteïnedieet

Geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 23/03/2014 - 16h19
-A +A

Het eiwitdieet - soms krijgt het ook andere namen - stoelt op de tijdelijke inname van grote hoeveelheden eiwitten. Dit dieet is de ster in het dieetland en blijft ondanks de aangerichte ravages al decennia lang hoge toppen scheren. Het is intussen een heuse business.

PUB

Principe van het eiwitdieet

Aanvullend aan een caloriearm dieet:

  • neemt de kuurder zakjes eiwitten in die hij in water of magere melk oplost;

  • hij kan ook kiezen voor vervangmaaltijden van vloeibare of vaste eiwitsupplementen met diverse smaken. Deze supplementen bevatten een geconcentreerd eiwitgehalte en een vaste hoeveelheid van bepaalde vitamines en mineralen. Daarnaast bestaan er ook eiwitrepen en andere eiwitrijke tussendoortjes

Al die dingen zijn in overvloed te vinden in de apotheek, in supermarkten of op internet.

De kuurder kan ook kiezen om gedurende een min of meer lange periode elke dag of om de andere dag alleen hyperproteïne-producten te eten. Het gaat dan om een eiwitkuur.

Het eiwitdieet kan ook gevolgd worden door alleen maar eiwitrijke producten te eten zoals mager vlees, gevogelte, schelpdieren, vis zonder saus of olie, platte kaas enz.

Het is in alle gevallen raadzaam om ook salades te eten, ook hier natuurlijk weer zonder olie.

 

Voordelen van het eiwitdieet

  • Het eiwitdieet zorgt de eerste dagen voor een spectaculair gewichtsverlies. Na de tweede week vertraagt dat tempo.

  • Het eiwitdeet is erg makkelijk te organiseren als de kuurder kiest voor de zakjes of hyperproteïne-vervangmaaltijden.

  • Hij hoeft niet te koken, hoeft geen menu’s te voorzien en weinig of geen boodschappen te doen, bijvoorbeeld als hij hyperproteïne-producten op internet koopt.

  • De kuurder heeft geen honger, want de eiwitten werken verzadigend. Hij heeft er zelfs een goed gevoel bij.

  • In principe worden de weefsels door deze verhoogde aanvoer van eiwitten niet beschadigd en verliest de kuurder ook geen spiermassa. 

Als men daarna de moeite doet om het evenwicht in zijn voeding te herstellen en goede eetgewoonten aan te kweken, kan een eiwitdieet van een week een goede en bemoedigende aanzet zijn.

 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 17/05/2011 - 10h33 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 23/03/2014 - 16h19
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ