• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

Eindejaarsfeesten, stress en gewicht

Eindejaarsfeesten, stress en gewicht

Het aftellen is begonnen. Niemand ontsnapt aan de psychose van de eindejaarsfeesten: ook als we het zouden willen, de verlichting, de etalages, de versieringen, de Kerstman... alles herinnert er ons aan dat het binnenkort twee weken lang feest is. En dat er dus kilootjes zullen bijkomen...

Stress + stress + stress = kilo's

De feesten, dat is lekker eten met familie en/of vrienden, dat is oudejaar, zich opmaken, massa's inkopen doen, kinderen die op vakantie gaan, cadeautjes, sociale verplichtingen, tijdverlies, verleidingen, er mooi uit willen zien, wenskaarten, de stress hoopt zich op, elke dag een beetje meer.

En dus knabbelen we om het even wat, zoets en vet, om wat tot rust te komen, we eten meer omdat we moe zijn, we schenken ons een glaasje wijn in om ons op te peppen. En op slag zijn er een paar kilo's bij, nog voor we het eerste hapje op kerstavond naar binnen werken!

Organiseer u

Als u tijdens de feesten niet wilt bijkomen is het niet zozeer zaak om iets te veranderen aan uw eetpatroon, maar wel om u beter te organiseren! Hoe minder stress u hebt, hoe gemakkelijker u de verleidingen zult kunnen weerstaan, vooral in de laatste week van december.

Tip nummer één: doe eerst de dingen waar u het meest tegenop ziet. Zo vermijdt u schuldgevoelens en de constante druk van "ik zou nog moeten ...", en dus ook de stress die dat meebrengt. Als er thuis iets te bespreken of te beslissen valt (wie nodigen we uit?), begin er dan beter nu al aan.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 16/12/2015
Origineel artikel geschreven door op 11/12/2007

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Schoonheidsverzorging: klaar voor de feesten?

Vindt u het artikel interessant?